Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Ανησυχητική κατάσταση! Προβλέψεις Βατόπουλου για κορωνοϊό: «Θα κρατήσει 1-2 χρόνια»

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα ως «εξαιρετικά ρευστή».

Ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο MEGA τόνισε πως «σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας μπορεί να ξεκινήσει μια αύξηση κρουσμάτων λόγω υπερμετάδοσης. Χρειάζεται εγρήγορση και προσοχή από τους πάντες. Η κατάσταση μάς ανησυχεί μονίμως. Απλώς είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει, γιατί εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός αλλά και από την πολιτεία» και πρόσθεσε λέγοντας πως «Έχουμε δύο Ελλάδες. Την πρωινή, που ο κόσμος φοράει τις μάσκες, τηρεί τις αποστάσεις και πάει στην δουλειά του και έχουμε και τη βραδινή Ελλάδα που οι άνθρωποι χαλαρώνουμε. Κι εκεί πρέπει να παρέμβουμε»

Όσον αφορά τα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρα μας, σημείωσε:

«Eλπίζω ότι θα έχουμε ελεγχόμενη κατάσταση, στην οποία δεν θα αυξηθούν τα κρούσματα. Γενικά δεν έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πέφτει ο αριθμός των κρουσμάτων». Ως προς αυτό, συμπλήρωσε ότι, «ο κόσμος τηρεί τα μέτρα, άρα πρέπει να υπάρχει μια αισιοδοξία ότι ο κόσμος τηρεί τα μέτρα και θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση».

Επίσης σχολίασε το γεγονός ότι περιοχές με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων βρέθηκαν σε μίνι lockdown, εξηγώντας πως «ο κορωνοϊός είναι σε όλη την Ελλάδα».

Αναφορικά με τη διχογνωμία που υπάρχει σχετικά με τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ο ίδιος δήλωσε ότι η μάσκα προστατεύει.

«Όσο περισσότερο προσπαθήσουμε, τόσο γρηγορότερα θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια» σημείωσε χαρακτηριστικά για την τήρηση των μέτρων, επισημαίνοντας πως οι επιδημίες κρατάνε 1-2 χρόνια. «Και η γρίπη του 1918, τόσο κράτησε. Μετά από δέκα χρόνια μπορεί να έχουμε καινούργια πανδημία».

Τέλος όσον αφορά το συνωστισμό που έγινε χθες έξω από το εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι «ο κόσμος φορούσε μάσκες πάντως. Ήταν πολιτική συγκέντρωση για ειδικό λόγο, ας το ξεπεράσουμε. Σε 10-15 μέρες θα ξέρουμε αν υπήρξε διασπορά. Θεωρητικά τέτοιου είδους συγκεντρώσεις μπορεί να είναι η έναρξη μιας υπερμετάδοσης. Αλλά ας μη το γρουσουζεύουμε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ