Δωρεάν μαστογραφίες από το Δήμο Αθηναίων στις 14 & 21/10 και στις 04 & 11/11

Must Read

Με τον Οκτώβριο να έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ο «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», ο Δήμος Αθηναίων, με τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας, παρέχει δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και με τη στήριξή του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

Είναι γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στα 7.500. Η ασθένεια παρά την υψηλή της συχνότητα, αποτελεί ολοένα και μικρότερη απειλή για τη ζωή, καθώς η πρόοδος της ιατρικής έχει οδηγήσει σε περισσότερο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπείες. Επιπλέον, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις αυξάνονται συνεχώς, κάτι που συντελεί στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου όπου οι θεραπείες είναι περισσότερο αποτελεσματικές.

Μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα

Η ακριβέστερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φτάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή (ψηφιακή μαστογραφία).

Με γνώμονα την τεράστια σημασία της προληψης, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικών ελέγχων στο κτίριο του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», που βρίσκεται στην οδό Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι στις εξής ημερομηνίες:

  • Τετάρτη 14 Οκτωβρίου
  • Τετάρτη 21 Οκτωβρίου
  • Τετάρτη 04 Νοεμβρίου
  • Τετάρτη 11 Νοεμβρίου

Τηλέφωνο για ραντεβού: 210-3626587 – 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78 (καθημερινές 09:00-17:00). Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

  • Ηλικία από 40 έως 69 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
  • Να φέρουν μαζί προηγούμενη μαστογραφία, ταυτότητα και μάσκα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This