Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Μαθητές δημοτικού παρέδωσαν στην Αστυνομία πορτοφόλι με 700€, το οποίο βρήκαν πεσμένο στην παιδική χαρά

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Άριστα στην εντιμότητα και στο φιλότιμο παίρνουν τέσσερις μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, στη Θεσπρωτία, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν τους βαθμούς τους!

Την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που οι πιτσιρικάδες έπαιζαν στην παιδική χαρά του περιφερειακού Αγίου Δονάτου, αντίκρισαν ένα πορτοφόλι.

Μόλις το άνοιξαν, διαπίστωσαν ότι περιείχε το αξιοσέβαστο ποσό των 700 ευρώ. Παρά την έκπληξή τους, σκέφτηκαν ότι το πορτοφόλι δεν τους ανήκει και συμφώνησαν ότι πρέπει να επιστραφεί στον κάτοχό του.

Χωρίς να χάσουν δευτερόλεπτο, τα παιδιά πήγαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να το παραδώσουν. Οι αστυνομικοί είδαν τα πιτσιρίκια να μπαίνουν στο τμήμα και, όταν έμαθαν τον λόγο, η αρχική έκπληξή τους μετατράπηκε σε θαυμασμό.

Εντόπισαν τον κάτοχο

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κάτοχο του πορτοφολιού, ο οποίος σίγουρα θεωρούσε ότι τα 700 ευρώ θα είχαν κάνει φτερά, όπως και τα προσωπικά του έγγραφα, και τον ενημέρωσαν ότι είχε βρεθεί ακέραιο. Και εκείνος όμως ξαφνιάστηκε όταν είδε φτάνοντας στο τμήμα πως τα παιδιά ήταν αυτά που είχαν βρει το πορτοφόλι του, και μάλιστα αντέδρασαν με αξιοθαύμαστο τρόπο.

Τόσο ο τυχερός κάτοχος του πορτοφολιού όσο και οι αστυνομικοί έδωσαν συγχαρητήρια στα παιδιά για την πράξη τους και απέδωσαν τα εύσημα στους γονείς τους για την ανατροφή που τους έχουν δώσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ