Τρίτη 27/7/2021

Επισκέπτες του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης περνούσαν από θάλαμο απολύμανσης που δεν είχε έγκριση του ΕΟΦ! (video)

Ο θάλαμος είχε προέλευση τη Σαγκάη και αποτέλεσε δωρεά ιδιωτικής εταιρείας

Απίστευτη αμέλεια και ανευθυνότητα στη Θεσσαλονίκη από εκείνους που αποφάσισαν να τοποθετήσουν θάλαμο απολύμανσης στο Δημαρχείο της πόλης, για όσους το επισκέπτονται, με τον εν λόγω θάλαμο να μην έχει την έγκριση του ΕΟΦ!

Μόλις το έμαθαν, οι υπεύθυνοι του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην απενεργοποίηση του θαλάμου απολύμανσης, ανέπαφης θερμομέτρησης και αποστείρωσης, όπως τον ονόμαζαν.

Ο θάλαμος τοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, ύστερα από δωρεά ιδιωτικής εταιρείας και ήρθε στη Θεσσαλονίκη από τη Σαγκάη.

Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, οι πολίτες περνούσαν από τον ειδικό θάλαμο προκειμένου να απολυμαίνουν τα χέρια τους να θερμομετριούνται ανέπαφα και ακολούθως να γίνεται η αποστείρωση μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Αυτή όμως τη διαδικασία κανένας δεν την ήλεγξε εάν είναι η σωστή και εάν υπάρχει έγκριση (απαραίτητη) από τον ΕΟΦ, με αποτέλεσμα, μόλις έγινε ο έλεγχος, να διαπιστωθεί ότι το υλικό της αποστείρωσης δεν διαθέτει την πιστοποίηση του ΕΟΦ!

Νόμιζαν ότι πέρασαν από έλεγχο κορωνοϊού

Μπορεί, δηλαδή, να πέρασαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης από τον θάλαμο και να νόμιζαν ότι πέρασαν και από τον αντίστοιχο έλεγχο κορωνοϊού, αλλά ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα και ο έλεγχος είναι σα να μην έγινε ποτέ, ενώ υπάρχει και η περίπτωση κάποιοι που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό να μην το ήξεραν και να μπήκαν κανονικά στο Δημαρχείο, για να επισκεφθούν τις υπηρεσίες!

«Ενημερωθήκαμε από τον γιατρό εργασίας και απενεργοποιήσαμε άμεσα τον θάλαμο. Είχαμε συμφωνήσει με την εταιρεία να λάβουμε την πιστοποίηση μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Από τη στιγμή που δεν την είχαμε στα χέρια μας, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αποφασίσαμε να τον αποσύρουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ