Τρίτη 22/6/2021

Δημοσκόπηση: Όχι στις καταλήψεις, ναι στην καθολική χρήση μάσκας και «εμφύλιος» για το γενικό lockdown!

Ο κορωνοϊός υπάρχει απεφάνθη η πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Ο κορωνοϊός υπάρχει, η κυβέρνηση τον αντιμετωπίζει καλά, οι μάσκες πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές, όχι στο καθολικό lockdown (αλλά οριακά), όχι στις καταλήψεις στα σχολεία και… αυτοδυναμία σε έξι Υπουργούς. Αυτά τα συμπεράσματα έβγαλε, μεταξύ άλλων, πανελλαδική δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Alpha.

Σχετικά με τον κορωνοϊό,

  • το 69,5% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά/μάλλον θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ υπάρχει ένας διχασμός στο θέμα του καθολικού lockdown για δύο εβδομάδες: Το 49,4% δηλώνει ότι διαφωνεί/μάλλον διαφωνεί με μία τέτοια εξέλιξη, ενώ  το 47,1% συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί.

  • Στα… βασικά της στάσης απέναντι στον κορωνοϊό, το 78,3% των ερωτηθέντων λέει πως υπάρχει κορωνοϊός και αν δεν πάρουμε μέτρα είναι επικίνδυνος, ενώ ένα 20% λέει πως δεν υπάρχει/ή υπάρχει αλλά δεν είναι τόσο επικίνδυνος. Σε αυτήν την κατηγορία, το 35,8% όσων υποτιμούν τον κορωνοϊό είναι ηλικίας 17 έως 34 ετών, το 22,6% είναι ηλικίας 35 έως 64 ετών και το 10,3% είναι 65 ετών και άνω.

  • Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας, το 74,9% συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ το 23,6% διαφωνεί/μάλλον διαφωνεί.

  • Στο ερώτημα για τις καταλήψεις στα σχολεία και αν οι ερωτώμενοι της υποστηρίζουν, το 70,2% θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσουν.

Ποιοι Υπουργοί… σχηματίζουν κυβέρνηση

Στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι της πολιτικής πλευράς της δημοσκόπησης, οι ερωτηθέντες ανέδειξαν μια εξάδα Υπουργών (με διαφορά από τους υπόλοιπους) οι οποίοι βγαίνουν… αυτοδύναμοι από την αξιολόγηση!

Στην κορυφή της λίστας ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 61,7% θετική/μάλλον θετική αξιολόγηση και τον ακολουθούν: Βασίλης Κικίλας (Υγείας) με 58,9%, Νίκος Παναγιωτόπουλος (Άμυνας) με 58,8%, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Προστασίας Πολίτη) με 55,7%, Κυριάκος Πιερρακάκης (Ψηφιακής Διακυβέρνησης) με 53,2% και Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομικών) με 53%.

Στον πάτο της λίστας βρίσκεται ο Νότης Μηταράκης (Μετανάστευσης και Ασύλου) με μόλις 27,2% των θετικών αξιολογήσεων.

Στις αρνητικές αξιολογήσεις πρωταθλητές είναι οι Άδωνις Γεωργιάδης (Ανάπτυξης) με 56,8% αρνητική/μάλλον αρνητική και Νίκη Κεραμέως (Παιδείας) με 54,6%, ενώ το χαμηλότερο αρνητικό ποσοστό έχει ο Κυριάκος Πιερρακάκης με μόλις 11,9%.

Δείτε αναλυτικά όλη τη δημοσκόπηση της marc για τον Alpha:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ