Μπήκαν οι υπογραφές για την ιδρυτική πράξη της «Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της Ενδοοικογενειακής βίας»!

Την πρωτοβουλία συνυπέγραψαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Must Read

H Ιδρυτική Πράξη της «Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της Ενδοοικογενειακής βίας» υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ειδικότερα, η εν λόγω ιδρυτική πράξη υπεγράφη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, τον Δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και την Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων Μαρία Συρεγγέλα.

Κυρίαρχος σκοπός της εν λόγω «Πρωτοβουλίας» είναι η πρόληψη, καθώς, από τις εργασίες ειδικών, την εμπειρία των Στελεχών που εργάζονται στις υπηρεσίες των Φορέων που συνεργάζονται στην «Πρωτοβουλία», αλλά και τις τελευταίες έρευνες που δημοσιεύτηκαν με θέμα την επίδραση της πανδημίας Covid-19 στις σχέσεις ανδρών και γυναικών, διαπιστώνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία έχει λάβει νέες διαστάσεις οι οποίες ενισχύονται, εκτός από τις άσχημες συζυγικές ή συντροφικές σχέσεις, και από την αναπαραγωγή των στερεοτύπων για τη σχέση και τους ρόλους των δυο φύλων, από τις εικόνες και στάσεις ζωής που προσλαμβάνουν τα παιδιά μέσω της τηλεόρασης, κυρίως, όμως, μέσω των παιχνιδιών τους στον υπολογιστή και την πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο.

Πεποίθηση όλων των φορέων, που συνυπέγραψαν την ιδρυτική πράξη της «Πρωτοβουλίας», είναι, ότι, χάρη στη συνεργασία τους, μπορεί να προληφθεί η εκδήλωση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, με τη στήριξη των ανθρωπίνων σχέσεων στην οικογένεια, με την προσπάθεια αλλαγής των στερεοτυπικών αντιλήψεων, με την αγωγή των δυο φύλων, με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την επικέντρωση στην μηδενική ανοχή της βίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This