H Ειρήνη που μεγαλώνει 4 παιδιά και έχασε τη δουλειά της λόγω της πανδημίας, στάθηκε όρθια χάρις το «Μαζί για το Παιδί»

Ένωση Μαζί για το Παιδί: Δίπλα στις οικογένειες και στο νέο κύμα lock-down

Must Read

Η Ειρήνη είναι μια μητέρα, μια οικογένεια μόνη της. Μεγαλώνει τέσσερα παιδιά. Το ένα εξ αυτών είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Είναι μια από τις μητέρες που στηρίζεται μέσα από τα προγράμματα για τον περιορισμό της φτώχειας που υλοποιεί η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Στην αρχή όταν διάβηκε το κατώφλι του «Μαζί για το Παιδί» είχε ανάμεικτα συναισθήματα, ντρεπόταν και φοβόταν πολύ. «Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεν έχω να ψωνίσω τα απαραίτητα για τα παιδιά μου, υπάρχουν φορές που κοιμούνται νηστικά. Εκεί το στομάχι μου γίνεται χίλια κομμάτια», είχε εκμυστηρευτεί στον κοινωνικό λειτουργό του «Μαζί για το Παιδί».

Η Ειρήνη δούλευε ως καθαρίστρια σε σπίτια. Με την εμφάνιση της πανδημίας και τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας βρέθηκε στο σπίτι με 4 παιδιά, χωρίς να έχει τα απαραίτητα στα ντουλάπια και στο ψυγείο της.

«Παρακαλούσα τους ανθρώπους που τους καθάριζα τα σπίτια να με δεχθούν να δουλέψω, όμως λόγω της πανδημίας φοβόντουσαν και δεν τους αδικώ. Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης τελείωναν. Και εγώ έπρεπε να βρω μέσα στο lock-down τρόπους να εξασφαλίσω τροφή στα παιδιά μου. Όταν έχανα τις ελπίδες μου πληροφορήθηκα για τη δράση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Πήγα εκεί, τους μίλησα για το οικογενειακό μου προφίλ. Μονογονέας με 4 παιδιά, το ένα εξ αυτών η πιο μικρή μου είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Η βοήθεια που μου πρόσφεραν ήταν μια πολύ βαθιά ανάσα. Ανέκτησα τις δυνάμεις μου και την αυτοπεποίθηση μου», λέει χαρακτηριστικά η Ειρήνη που αποτυπώνει με αμεσότητα την δική της περιπέτεια.

Τα όνειρα των παιδιών

Τα παιδιά της Ειρήνης τα πιο μεγάλα φοιτούν στο Γυμνάσιο. Οι δύο της μεγάλες κόρες την συνοδεύουν όταν δεν έχουν μαθήματα σε δουλείες τους και βοηθούν την μητέρα τους.
«Το κάνουν -όπως μου λένε- για να μην κουράζομαι πολύ και να τελειώνω πιο γρήγορα, για να περνώ πιο πολλές ώρες μαζί τους. Η μία θέλει να γίνει νηπιαγωγός και η άλλη παιδίατρος. Θέλουν να δώσουν την αγάπη που έχουν πάρει από τον κόσμο στα παιδάκια, να την ανταποδώσουν όπως λένε. Ο μικρός μου πάει Δευτέρα δημοτικού, θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής ή πυροσβέστης. Δεν έχει κατασταλάξει ακόμη. Βάζει πολλά γκολ όταν παίζει και τα αφιερώνει σε εμένα και στις αδερφές του. Η πιο μικρή μου πάει σε ειδικό σχολείο είναι 5 χρονών και κατακτά κομμάτια στο λόγο της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This