Στο τραπέζι ξανά πανεθνική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 και «κόφτης» στα SMS

«Ράβε - ξήλωνε» στα μέτρα και τις αποφάσεις

Must Read

UPDATE: Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ σε όλη την Ελλάδα – Ποιοι εξαιρούνται

Σε δηλώσεις του στις 22 Οκτωβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε απαγόρευση κυκλοφορίας κατά την διάρκεια του καθολικού lockdown, όμως μία ημέρα μετά η Πολιτική Προστασία πήρε πίσω το μέτρο, με αποτέλεσμα αρκετοί να είναι μπερδεμένοι ακόμα και σήμερα…

Βρισκόμενοι ήδη στην πρώτη εβδομάδα του 2ου πανεθνικού lockdown, κυβερνητικά πρόσωπα και πηγές της ΝΔ κάνουν λόγο για κατάχρηση των SMS που αφορούν κυρίως την «μετακίνηση 6» αμφιβάλλοντας ότι οι πολίτες βγαίνουν από το σπίτι τους να γυμναστούν, ξεχνώντας όμως ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έστειλαν «6», έχουν κατοικίδια σκυλιά, τα οποία πρέπει να βγαίνουν τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.

Δεν αποκλείεται η απαγόρευση σε όλη τη χώρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο mega, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί εκ νέου η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, θα περιμένουμε όμως. Σε μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση πολλά μπορεί να συμβούν. Αν κριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες και το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ λοιπόν να το αποκλείσω».

«Kόφτης» στα SMS

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS, τόνισε ότι το μέτρο εξετάζεται από την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός αλλά και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρνήθηκαν ότι υπάρχει αυτό το πλάνο: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω, όμως από τη στιγμή που υπάρχει κατάχρηση του μέτρου αυτού, σαφώς μπορεί να μπει και περιορισμός. Δεν μπορεί να μετακινούμαστε με τον τρόπο που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα», σχολίασε ο κ. Παπαθανάσης.

Όσο για το πότε θα ανοίξει η αγορά, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα ανακοινωθεί μια εβδομάδα πριν αποφασιστεί η λήξη του lockdown…

Τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη;

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να εμπνέει ανησυχία, τη στιγμή που η θετικότητα στα τεστ αγγίζει το 32%, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ενώ από χθες τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας εκπέμπουν κόκκινο συναγερμό για τις κλίνες ΜΕΘ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει να επαναφέρει άμεσα την απαγόρευση κυκλοφορίες στη Θεσσαλονίκη, από τις 21.00 το βράδυ αλλά και το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, μέτρο το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ πιθανόν και σήμερα, στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This