Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ σε όλη την Ελλάδα – Ποιοι εξαιρούνται

Νέοι περιορισμοί στην κυκλοφορία

Must Read

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εισηγήσεις νέων περιοριστικών μέτρων, αφού τις τελευταίες ημέρες η Θεσσαλονίκη φαίνεται να καταγράφει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που προκαλεί ασφυξία στα νοσοκομεία. Το απόγευμα της Τετάρτης μάλιστα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2752 νέα κρούσματα, 297 διασωληνωμένους και 43 νεκρούς.

Στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων με τους οποίους συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μεταξύ άλλων η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες .

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, με έκτακτη ενημέρωση, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, από τις 21:00 έως 05:00 και θα τεθεί σε ισχύ από Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Ποιοι εξαιρούνται: Εργασία – υγεία – βόλτα κατοικιδίου

Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας με βεβαίωση εργοδότη, για λόγους υγείας με SMS και κωδικό μετακίνησης «1» και τέλος για λόγους συνοδείας κατοικίδιων με SMS και κωδικό μετακίνησης «6», σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Η τηλεργασία αυστηροποιείται ενώ όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.

Όσον αφορά την ατομική άθληση, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση / προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση, σε συνθέσεις ως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην κατοικία. Επιπλέον απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι υπάρχει σύσταση προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μειώσουν στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This