Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Έτοιμο για… κορωνο-επίταξη το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη!

Φέρεται να προετοιμάζεται να δεχτεί ασθενείς Covid

Το ‘πε (ο Κικίλιας) και, ως φαίνεται, (θα) το κάνει, με το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης να είναι από τα πρώτα που θα τεθούν στη διάθεση των υγειονομικών αρχών, με στόχο τη -με κάθε μέσο- αντιμετώπιση της… καλπάζουσας πανδημίας!

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του παρέμβασης την Τρίτη, είχε τονίσει ότι «στη μάχη, αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα ρίξει τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ θα αυξηθούν οι θέσεις που διαθέτουν οι ιδιωτικές κλινικές», και ήδη ετοιμάζεται να ρίξει στην μάχη με τον κορωνοϊό όλα του τα διαθέσιμα όπλα.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του γενικού υγειονομικού συναγερμού που έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη, πληροφορίες θέλουν να έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο φέρεται να προετοιμάζεται να δεχτεί ασθενείς COVID, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απόλυτα απαραίτητο.

Ανακοίνωσε τις 50 νέες ΜΕΘ

Σε άλλα νέα, ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα πως «πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι είναι σοβαρή η κατάσταση στο Νομό Θεσσαλονίκης, στη Β. Ελλάδα», ενώ ανακοίνωσε 50 νέες ΜΕΘ (6 στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 5 στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», 6 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»).

Σημειώνεται ότι ήδη το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», με δυναμικότητα 93 κλινών, μετατρέπεται σε μονάδα Covid, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο νομό Θεσσαλονίκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ