Υποδύθηκε τον γιατρό και του πήρε 30.000 ευρώ για ένα υποτιθέμενο χειρουργείο

Πρόκειται για τηλεφωνική απάτη.

Must Read

Εκτενείς αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του γιατρού-μαϊμού, που κατάφερε να ξεγελάσει έναν πατέρα και να του δώσει μια τσάντα γεμάτη με κοσμήματα και λίρες για να χειρουργηθεί η κόρη του, διεξάγουν οι αστυνομικές Αρχές στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός από τον «γιατρό», αναζητείται και μια γυναίκα, η οποία έπαιξε τον δικό της ρόλο στην καλοστημένη απάτη.

Όπως έγινε γνωστό, ο άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος τον γιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον άτυχο πατέρα και προφασιζόμενος ότι η κόρη του έχει τραυματιστεί και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, του ζήτησε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για την πραγματοποίησή της.

Ο δράστης κατάφερε να τον πείσει να συγκεντρώσει σε μια πλαστική τσάντα λίρες και κοσμήματα, καθώς δεν διέθετε τα χρήματα, και στη συνέχεια να την παραδώσει σε μια συνεργό του, που μετέβη στην οικία του. Λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι του έφτασε μια γυναίκα, η οποία αφού πήρε τη σακούλα, στη συνέχεια έγινε καπνός…

Την προανάκριση και την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Ωστόσο η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, υπενθυμίζει στους τελευταίους να είναι επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να τους πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό τους πρόσωπο ή επείγουσας ανάγκης συγγενικού/φιλικού προσώπου σε νοσοκομείο. Επίσης, υπενθυμίζεται προς τους πολίτες να επιδιώκουν οι ίδιοι προσωπικά να επικοινωνούν με τα οικεία τους πρόσωπα, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα, να ενημερώνουν ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα άτομα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους, και να προσπαθούν να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This