Την παραίτηση Βερβεσού ζητά ο ΔΣΑ μετά τον σάλο για το περίφημο κορωνοπάρτι

«Το δημοσιοποιηθέν περιστατικό εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα»

Must Read

Με ψήφισμά του το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ζητά την παραίτηση του προέδρου του συλλόγου, Δημήτρη Βερβεσού, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το πάρτι γενεθλίων στο γραφείο του. 

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ κατά συντριπτική πλειοψηφία επισημαίνει ότι η εικόνα που δόθηκε με το δημοσιοποιηθέν περιστατικό στο γραφείο του κ. Βερβεσού και την συμπεριφορά ορισμένων δικηγόρων, «εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα» και ότι «το Δ.Σ. αποδοκιμάζει έντονα και απερίφραστα το περιστατικό, ιδίως στο βαθμό που έλαβε χώρα εντός των γραφείων του ΔΣΑ και εξέπεμψε εσφαλμένο μήνυμα προς τους δικηγόρους και την κοινωνία».

Διαβάστε επίσης: Η δήλωση παραίτησης του Θέμη Σοφού από τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΣΑ

Συγκεκριμένα, υπέρ της θέσης αυτής ψήφισαν 16 μέλη του Δ.Σ. του ΔΣΑ, μειοψήφησαν τέσσερις (Δημήτρης Αναστασόπουλος, Αθανάσιος Καμπαγιάννης, Νικόλαος Κουτκιάς και Ζώης Σταυρόπουλος), ενώ τρείς σύμβουλοι ψήφισαν «παρών» (Αντώνιος Αντανασιώτης, Χαράλαμπος Κονδύλης και Βασίλειος Παπαστεργίου). Απείχαν της ψηφοφορίας ο πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός και ο σύμβουλος Γιώργος Κλεφτοδήμος.

Διαβάστε επίσης: Βερβεσός για το… κορωνοπάρτι: «Η ευθεία στοχοποίησή μου εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα»

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δ.Σ. του ΔΣΑ:

«Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου μέσα στο Γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και οι εικόνες και τα βίντεο που οι παρευρισκόμενοι έδωσαν στη δημοσιότητα, προσέβαλαν βάναυσα το σύνολο του δικηγορικού σώματος και την ιστορία του. Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη τόσο για το σύνολο της κοινωνίας, όσο όμως και για το σύνολο των δικηγόρων, τα όσα διαδραματίστηκαν είναι ανεπίτρεπτα και απολύτως καταδικαστέα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και οι εγκαταστάσεις του ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στα μέλη του. Ο νόμος ισχύει για όλους και οι παραδόσεις και οι αρχές του δικηγορικού σώματος είναι οι μόνες παραδεκτές αξίες μας. Οι Δικηγόροι ήμασταν και θα είμαστε πάντα ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, λειτουργώντας υπέρ αυτής και προς όφελος της.

Όσα συνέβησαν εξέθεσαν τους δικηγόρους σε άδικη κριτική και δημιούργησαν στρεβλή εικόνα ως προς την στάση και την συμπεριφορά του δικηγορικού σώματος, το οποίο με αυτοθυσίες και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα τη Δικαιοσύνη όρθια.

Το Δ.Σ. καταδικάζει απερίφραστα όσα έλαβαν χώρα και ζητεί την ταχεία πειθαρχική διερεύνηση των ευθυνών του κου Προέδρου Δ.Βερβεσού και όποιων άλλων αποδειχθεί ότι φέρουν ευθύνη. Όποιες ευθύνες θα πρέπει να κριθούν και να αποδοθούν στα πλαίσια που οι καταστατικοί μας χάρτες ορίζουν (Κώδικας Δικηγόρων και Κώδικας Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος). Το Δ.Σ. καλεί τον κο Πρόεδρo να σταθεί αρωγός στο έργο του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Το Δ.Σ. σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως προσώπων, προασπίζει και διαφυλάττει το κύρος του θεσμού του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ενωμένο, ανεξαρτήτως των όποιων επιμέρους διαφορών μας, θα συνεχίζει να αγωνίζεται προς όφελος όλων των δικηγόρων, με σεβασμό στα αρμόδια θεσμικά μας όργανα. Επίσης, το Δ.Σ. καταδικάζει τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που περιλαμβάνουν φωτογραφίες προσώπων της οικογένειας του Προέδρου και καλεί τα μέσα ενημέρωσης να κατεβάσουν άμεσα αυτές τις εικόνες.

Επίσης, το Δ.Σ. προτρέπει τον κο Πρόεδρο και τον κο Σύμβουλο, και όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους, να καταβάλουν το ποσό των προστίμων που έπρεπε να τους επιβληθεί στο δοκιμαζόμενο Ε.Σ.Υ. Η εικόνα της άνισης μεταχείρισης τους σε σχέση με τους απλούς πολίτες δεν είναι ανεκτή.

Το Δ.Σ. καλεί τον κο Πρόεδρο να παραιτηθεί εμπράκτως από νοοτροπίες και λογικές που έχουν φέρει κατ’ επανάληψη το δικηγορικό σώμα σε δύσκολη θέση. Προς την κατεύθυνση αυτή, και προκειμένου να θωρακιστεί θεσμικά το κύρος του Συμβουλίου μας και ο θεσμός του Προέδρου του ΔΣΑ, καθώς και προκειμένου να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης με τα μέλη μας, λαμβάνονται οι εξής αποφάσεις:

  • άμεσα θα έρθει προς ψήφιση ο Κανονισμός Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να τεθούν όροι και κανόνες λειτουργίας του Συμβουλίου και των οργάνων εκπροσώπησης μας.
  • οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου μας θα μεταδίδονται δημόσια για τα μέλη μας.
  • τα Πρακτικά των Δ.Σ. θα δημοσιοποιούνται άμεσα, ενώ θα δημοσιευτούν και όλα μέχρι σήμερα.
  • θα δημιουργηθεί άμεσα εφαρμογή «διαύγειας» για όλα τα έξοδα του Συλλόγου μας.
  • η υποχρέωση λογοδοσίας προς τα μέλη μας θα είναι διαρκής και αναμφισβήτητη.
  • θα τεθούν νέοι κανόνες διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα, προς το σκοπό αυτό θα συσταθεί σχετική επιτροπή που σύντομα θα παρουσιάσει σχετική πρόταση.

Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θέτει τις υπηρεσίες του στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα στο εθελοντικό πρόγραμμα “Γίνε Εθελοντής” για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19. Το ίδιο πράττουν και τα μέλη του Συμβουλίου μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαλάει ο καιρός μέχρι το βράδυ: Κακοκαιρία-εξπρές με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

«Πέφτει» η θερμοκρασία - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

More Articles Like This