Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Βόμβες Ζακυνθινού: «Υπήρξε παρέμβαση στην Επιτροπή εκ των έξω! – Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το lockdown» (video)

O καθηγητής που αποχώρησε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μιλάει για... παρεμβάσεις

Παρεμβάσεις «εκ των έξω» προς την επιτροπή λοιμοξιολόγων κατήγγειλε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Σπύρος Ζακυνθινός ο οποίος αποχώρησε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ο καθηγητής μιλώντας στο Οpen ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που παραιτήθηκε ήταν οι καταστάσεις που δεν του άρεσαν: «Υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις στην επιτροπή που εμένα τουλάχιστον δεν μου άρεσαν και που κατάλαβα ότι υπάρχει μια επίδραση εκ των… έξω», ανέφερε ο καθηγητής και συνέχισε: «Όταν η επιτροπή λέει για παράδειγμα ότι χρειάζεται να γίνουν τεστ σε 1.000.000 πληθυσμό και η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας λένε ότι “έχουμε μόνο 1.000 τεστ να κάνουμε”, τότε η επιτροπή αναγκάζεται να πάρει αποφάσεις με 1.000 τεστ», τόνισε.

Σχολιάζοντας το δεύτερο lockdown, ο κ. Ζακυνθινός τόνισε: «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το lockdown. Υπήρξε ένας εφησυχασμός και όχι επαρκής προετοιμασία. Υπήρχαν προτάσεις από ό,τι άκουσα ότι οι μονάδες δεν χρειάζονται κιόλας, “μη χαλάμε και λεφτά”», κατήγγειλε.

Επιπλέον, ο καθηγητής Πνευμονολογίας σχολίασε ότι για την αύξηση κρουσμάτων το καλοκαίρι ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους αλλά και οι εργάτες γης που μετακινήθηκαν εξίσου χωρίς τα απαραίτητα τεστ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ