H κόκα «καίει» VIP ρουθούνια! Τρανταχτά ονόματα στο πελατολόγιο της «φαμίλιας» των ντελιβεράδων

«Μαντάμ», «Πίτα γύρο» και «πακέτο τσιγάρα»! Τα συνθηματικά  για τα... νταραβέρια

Must Read

Τρέμουλο και αγωνία έχουν προκαλέσει στην «υψηλή» κοινωνία των βορείων προαστίων οι αποκαλύψεις για τη δράση του οικογενειακού κυκλώματος των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών που έκαναν ντελίβερι στα σπίτια εν μέσω lockdown, καθώς η ατζέντα με την πελατεία τους περιλαμβάνει τρανταχτά ονόματα.

Μεταξύ των 235 επαφών που βρέθηκαν καταχωρισμένες στα «μπιλιετάκια» των έξι μελών του, είναι γνωστοί ηθοποιοί, σκηνοθέτες, επιχειρηματίες, τραγουδιστές, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικηγόροι, ένας μπασκετμπολίστας της Α2 και μια δημοσιογράφος, η οποία είχε απασχολήσει τις κοσμικές στήλες για τη σχέση της με τραγουδιστή!

Επιπλέον στο… πελατολόγιο περιλαμβάνονται συνολικά περίπου 500 ονόματα που εξετάζονται από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής και αναμένεται να ταυτοποιηθούν από την άρση του απορρήτου επικοινωνιών. Αστυνομικές πηγές αποκάλυψαν στην «Εspresso» ότι, εκτός από τους καταγεγραμμένους πελάτες, θα κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι αναφέρονται στις λίστες που κατασχέθηκαν, ώστε να δώσουν εξηγήσεις για τις συναλλαγές που είχαν με τους συλληφθέντες. Στο μεταξύ, όλα τα μέλη του οικογενειακού κυκλώματος που έχουν συλληφθεί έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άσκηση διώξεων και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Οπως έχει προκύψει από τις έρευνες, οι Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών εξυπηρετούσαν με κατ’ οίκον διανομή τους «επώνυμους» πελάτες τους, στους οποίους διέθεταν το ένα γραμμάριο κοκαΐνης με τιμές από 70 ως 100 ευρώ, ανάλογα αν θα έκαναν την παράδοση στις «ελίτ» περιοχές των βορείων προαστίων ή σε πιο… λαϊκές! Τα παράνομα έσοδα του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 75.000 ευρώ καθώς, όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, λειτουργούσε όλο το εικοσιτετράωρο και μάλιστα με βάρδιες, έτσι ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού πελάτη, ακόμη και τις ημέρες της καραντίνας. Οι περιοχές που «κάλυπταν» με ντελίβερι ήταν η Εκάλη, η Νέα Ερυθραία, η Πεντέλη, το Χαλάνδρι, η Κηφισιά, το Μαρούσι, το Ψυχικό, αλλά και η Βούλα, ο Αλιμος και το Κολωνάκι.

Οι διακινητές μετέφεραν τα ναρκωτικά κρυμμένα μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρικές κρύπτες στα οχήματά τους, ώστε να μην εντοπίζονται σε επικείμενο έλεγχο. Μία κρύπτη που εντοπίστηκε στην πόρτα του οδηγού άνοιγε όταν εκείνος άναβε τους προβολείς, τα πίσω φώτα ομίχλης και πατούσε το κουμπί ξεκλειδώματος. Μια άλλη κρύπτη άνοιγε με το πάτημα του φρένου σε ένα πορτάκι στο πλάι του καθίσματος του οδηγού.

«Μαντάμ», «Πίτα γύρο» και «πακέτο τσιγάρα»! Τα συνθηματικά  για τα… νταραβέρια

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται διάλογοι μεταξύ των μελών του κυκλώματος στους οποίους αναφέρονται ονόματα όπως ο «Γιάννης ο τραγουδιστής», ο «Γιώργος Μ. ο τραγουδιστής», «η κοπέλα από το γύρισμα» και «αυτό το studio που γίνεται γύρισμα με τραγούδια».

Οι επώνυμοι πελάτες επικοινωνούσαν στα τηλέφωνα της εγκληματικής οργάνωσης των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών που ήταν διαθέσιμα όλο το εικοσιτετράωρο, έδιναν μέσω SMS και ηλεκτρονικών εφαρμογών τις παραγγελίες τους χρησιμοποιώντας συνθηματικά και στη συνέχεια λάμβαναν απάντηση για τον τρόπο, την ώρα και το σημείο της παράδοσης. Ενδεικτικό της «αργκό» που χρησιμοποιούσαν οι πελάτες στις επικοινωνίες τους με τους εμπόρους ναρκωτικών είναι οι κωδικοί «μαντάμ», «πίτα γύρο» («μονό» ή «δύο πίτα»), «πακέτο τσιγάρα», που ανέφεραν για να περιγράψουν την ποσότητα και το είδος του ναρκωτικού που ήθελαν να τους παραδώσουν κατ’ οίκον.

Σε μια από τις νόμιμα καταγεγραμμένες συνακροάσεις ακούγεται σε διαφορετικές επικοινωνίες της η σύζυγος ενός γνωστού τραγουδιστή, η οποία προβαίνει σε παραγγελίες με αναφορά σε «ένα λεπτό», «δυο πίτα γύρο» ή «πακέτο τσιγάρα», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσε τα γραμμάρια κοκαΐνης που αγόραζε τακτικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This