Η αστυνομία «μπούκαρε» σε σπίτια για παράνομες συναθροίσεις και συνέλαβαν 12 άτομα

Must Read

Παρόλα τα μέτρα που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, μερικοί πολίτες δεν πτοούνται και την ημέρα των Χριστουγέννων πραγματοποίησαν μαζώξεις σε σπίτια, χωρίς να έχουν λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Έπειτα από καταγγελίες για συναθροίσεις και μη τήρηση των μέτρων, η αστυνομία έκανε έφοδο σε τέσσερα σπίτια, σε όλη την Ελλάδα, και συνέλαβε συνολικά 12 άτομα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο στο αυτόφωρο. Στους ιδιοκτήτες και στους συμμετέχοντες επιβλήθηκε πρόστιμο.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν το στήσιμο παράνομου τζόγου στη Ζάκυνθο σε μία καλύβα, την οποία είχαν μετατρέψει σε χαρτοπαιχτική λέσχη. Για το συγκεκριμένο περιστατικό συνελήφθησαν εννέα άτομα, ο ένας εκ των οποίων είχε κυνηγετική καραμπίνα με τέσσερα φυσίγγια στο όχημα του η οποία κατασχέθηκε. Στον χώρο βρέθηκαν τρία μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και 105 μέτρα φυτίλι, ενώ κατασχέθηκαν 3.225 ευρώ και 12 τράπουλες. Στον διοργανωτή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ ενώ σε κάθε συμμετέχοντα από 300 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Ακόμη ένα περιστατικό συνέβη στην Κεφαλονιά όπου 2 άτομα διοργάνωσαν πριβέ πάρτι σε σπίτι. Ειδικότερα στο Αργοστόλι συνελήφθησαν τα δύο αυτά άτομα διότι δεν τηρούσαν τα μέτρα διασποράς Covid-19 αλλά και για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών. Συγκεκριμένα στο σπίτι που διοργανωνόταν το πάρτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό τυφέκιο με δώδεκα σφαίρες, τα οποία ο ιδιοκτήτης κατείχε παράνομα καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Στον διοργανωτή επιβλήθηκε πρόστιμο 3000 ευρώ ενώ στους έξι συμμετέχοντες από 300 ευρώ.

Επίσης παράνομες συναθροίσεις υπήρχαν και σε άλλα δύο σπίτια, στην Λευκάδα και στην Εύβοια και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ στους δύο ιδιοκτήτες των σπιτιών και των 300 ευρώ στους έξι συμμετέχοντες στην Λευκάδα και στους δέκα στην Εύβοια.

Την Πέμπτη στις 24 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 84.558 έλεγχοι σε όλη την επικράτεια, από τους οποίους οι 12.524 ήταν μόνο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 2.241 παραβάσεις και επτά συλλήψεις.

Από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:

  • Oι 1.804 αφορούσαν περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Οι 539 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Αττική και 207 στην Θεσσαλονίκη. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 56.744 ομοειδείς παραβάσεις.
  • Οι 416 αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας και άλλες συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 394 πρόστιμα 300 ευρώ και 22 των 150 ευρώ. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 22.325 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 21.083 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 1.242 των 150 ευρώ.
  • 19 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλες παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού- clickaway κ.ά.). Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Τέλος, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη, ενώ από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 20 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This