Τρίτη 3/8/2021

Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι μόνο για ιδία χρήση!

Η τελευταία ενημέρωση για το 2020 έγινε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με την πορεία της πανδημίας και την επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμό. Μαζί του ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Σε 15 μέρες θα δούμε τι κάναμε…

Ο κύριος Κικίλιας είπε ότι η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι μετά τις γιορτές τα κρούσματα αυξάνουν κάτι που επιβεβαίωσε και το κύριος Γαργαλιάνος μια και οι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι οι κατ΄ εξοχήν μήνες έξαρσης των λοιμώξεων. Είπε δε ότι όσα έγιναν τα Χριστούγεννα θα τα δούμε μετά από 15 ημέρες. Το ίδιο και τα της Πρωτοχρονιάς.

Τόνισε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, εντοπίστηκαν ανά 100.000 κατοίκους περισσότερα κρούσματα σε Κάλυμνο, Κοζάνη, Κιλκίς, Φλώρινα, Λέσβο και Ξάνθη κάτι που σίγουρα θέτει σε συναγερμό τους επιστήμονες. 

Δεν είναι σήμα χαλαρότητας.

Τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο, είπε ο υπουργός Υγείας. Τόνισε ωστόσο ότι οι εμβολιασμοί δεν είναι σήμα χαλαρότητας. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της επιτροπής Λοιμώξεων κ. Γαργαλιάνος είπε ότι από τη μια έχουμε εμβόλια και αυτό είναι ενθαρρυντικό μήνυμα αλλά μέχρι να πετύχουμε τον στόχο της συλλογικής ανοσίας του 70% θα πρέπει να έχουμε το νου μας και να κινούμαστε με σύνεση και τηρώντας τα μέτρα. «Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες να ακολουθήσουν τα μέτρα για να ζήσουμε από το μέσο του 2021 μια καλύτερη ζωή» είπε κλείνοντας.

Ο κύριος Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι έως τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί και οι 60.000 υγειονομικοί του ΕΣΥ. Τέλος σε ερώτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ότι θα είναι μόνο για ιδία χρήση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ