Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Μανώλης Δερμιτζάκης: «Με σόκαρε το πως μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο!»

«Μετά την χθεσινή εικόνα των Θεοφανείων φοβάμαι ότι θα γίνει όλη η χώρα σαν τη Θεσσαλονίκη».

Μετά τις εικόνες που καταγράφηκαν στα Θεοφάνεια, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Έχουμε ήδη στοιχεία ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έγιναν παραπάνω μεταδόσεις, το είδαμε στα λύματα και το περιμένουμε στα κρούσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι «το να προστεθεί το τι έγινε χθες με την γιορτή των Θεοφανείων, σημαίνει πως σε εθνικό επίπεδο θα έχουμε αυτό που συνέβη στην Θεσσαλονίκη, που είναι πολλαπλάσιο» και συνέχισε λέγοντας πως «εμείς οι επιστήμονες βλέπουμε τον ιό, παρόλο που φυσικά δεν φαίνεται και βλέπουμε τις μεταδόσεις καθώς συμβαίνουν, όταν είδα τις εικόνες από τα Θεοφάνεια χθες με 6/12 με σόκαρε, γιατί καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις μεταδόσεις».

Ο κ. Δερμιτζάκης εξέφρασε την αγωνία του σχετικά με την επερχόμενη αύξηση κρουσμάτων.

«Έβλεπα δηλαδή τους αριθμούς των κρουσμάτων, πως θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και με σόκαρε το πώς μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο σε μια τέτοια περίοδο στην πανδημία» ενώ τόνισε πως δεν θα μπει σε αναλύσεις επί αριθμού κρουσμάτων.

«Δεν είναι θέμα πίστης είναι θέμα καθαρών επιστημονικών στοιχείων. Αυτό που έγινε ως γενικότερη δραστηριότητα με συνωστισμούς και συγχρόνως κάποιοι άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη», πρόσθεσε.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε πως  «έγινε μια κίνηση από την κυβέρνηση η οποία ήταν πολύ σωστή, να ανακόψει οποιαδήποτε πιθανή μετάδοση η οποία μπορεί να υπήρχε για μια εβδομάδα προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία», ωστόσο μετά τις χθεσινές εικόνες, φοβάται πως είτε αυτό δεν θα συμβεί, είτε τα σχολεία θα αναγκαστούν να κλείσουν μετά από λίγο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ