«Mαρτύριο της σταγόνας»: Παράταση lockdown χωρίς click away και με τα… μαντάτα να ανακοινώνονται στις 6!

Με «άρωμα» Ευρώπης και με εισήγηση των επιστημόνων, τα μέτρα των επόμενων ημερών

Must Read

Η επιδημιολογική εικόνα ειδικά στην Αθήνα είναι ανησυχητική αν όχι απογοητευτική και αυτό οφείλεται σύμφωνα με τους επιστήμονες, στη χαλαρότητα των Χριστουγέννων.

Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα μια και τα μέτρα (και οι απειλές που ακούστηκαν από τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη) δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στην εκτόνωση της κατάστασης.

Για να προλάβουν τα χειρότερα

Μετά το -αψυχολόγητο για πολλούς- άνοιγμα των σχολείων οι λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα και η πλειονότητά τους στην σημερινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό πρότειναν την παράταση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και μετά τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων η παράταση του lockdown θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away τη Δευτέρα.

Στην εισήγησή τους οι επιστήμονες εμφανίζονται αντίθετοι και με το άνοιγμα βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων όπως είχε αναφέρει το newsbreak.gr από το πρωί! Η πιθανή ημερομηνία «ανοίγματος» είναι η 18η Ιανουαρίου και αυτή με πολλούς… αστερίσκους.

Το βέβαιο είναι ότι οι παράγοντες της αγοράς είναι αγανακτισμένοι και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έλεγαν ότι «στα σχολεία δεν κολλάει αλλά στα μαγαζιά κολλάει» ειρωνευόμενοι σαφώς την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει μόνο (ακόμα και στις… κατακόκκινες περιοχές) τα σχολεία.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή έχει παίξει και η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη μια και κατά πάσα πιθανότητα είναι ήδη αντιμέτωπη με το 3ο κύμα της πανδημίας.

Επταήμερη υποχρεωτική καραντίνα

Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με νέα αεροπορική οδηγία που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή επιβάτες πτήσεων από διεθνή αεροπορικά δρομολόγια θα μπαίνουν σε 7ημερη υποχρεωτική καραντίνα, ενώ σε ό,τι αφορά στους Βρετανούς ταξιδιώτες, αυτοί θα υποβάλλονται όλοι σε rapid test και θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να… βγουν

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι επεκτείνονται οι notams για πτήσεις εξωτερικού, οι οποίες θα ισχύουν έως την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Η νέα notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα έως και την 21η  Ιανουαρίου από οποιοδήποτε κράτος του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τίθεται σε 7 μέρες καραντίνα είτε κατ’ οίκον είτε στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους.

Επίσης στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form.

Κάθετα αντίθετοι στο άνοιγμα της αγοράς

Για το άνοιγμα της αγοράς, έστω και σε πολύ μικρή κλίμακα οι λοιμωξιολόγοι είναι κάθετα αντίθετοι και αυτή θα είναι η εισήγησή τους προς τον Πρωθυπουργό.

Άλλωστε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έδωσε μια πρόγευση για το τι μπορεί να γίνει τις προσεχείς ημέρες:

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο», τόνισε ο υπουργός.

Όπως και να έχει τα -κατά πάσα πιθανότητα- κακά μαντάτα θα τα ακούσουμε σήμερα το απόγευμα στις 6, δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This