Σαρηγιάννης: «Αν ανοίξουν λιανεμπόριο και γυμνάσια μαζί θα έχουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως, δηλαδή το τρίτο κύμα»

«Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματο που θα κορυφωθεί τέλη Μαρτίου» προειδοποίησε ο καθηγητής

Must Read

Την τρομακτική εκτίμηση πως τα κρούσματα του κορωνοϊού θα αυξηθούν σε 2.000 την ημέρα σε περίπτωση που ανοίξουν τα γυμνάσια και το λιανεμπόριο μαζί, εξέφρασε ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγάννης.

«Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος και αν το αφήσουμε να εξελιχθεί, θα δούμε την κορύφωση στο τέλος του Μαρτίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι το σύστημα υγείας δεν θα άντεχε μία τέτοια εξέλιξη. Παράλληλα, εξήγησε πως αν μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά θα πάμε καλά και πρότεινε να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο click away και με επιδοτήσεις για την απολύμανση του αέρα των εσωτερικών χώρων.

Βέβαια, επεσήμανε πως θα ήταν προτιμότερο να μην ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκτός ίσως από την Γ’ Λυκείου. «Ταυτόχρονο άνοιγμα δευτεροβάθμιας και λιανεμπορίου θα είναι προβληματικό» , τόνισε.

Τον Ιούνιο θα έχουμε σημαντική μείωση των κρουσμάτων

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι περιμένουμε ανοσία στο τέλος του χρόνου, στην καλή περίπτωση. «Λόγω του καιρού και με δεδομένο ότι δεν κάνουμε κανονικό άνοιγμα, αν πάμε έτσι, τον Ιούνιο θα έχουμε μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων», επεσήμανε.

Τέλος, ο καθηγητής εκτίμησε πως προς το φθινόπωρο θα δούμε βελτίωση της κατάστασης του επιδημιολογικού φορτίου, ενώ έκανε αναφορά και στο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που πλέον έχει φτάσει από την Βρετανία και στην Ελλάδα. «Όλα αυτά που συζητάμε αφορούν το στέλεχος που είχαμε μέχρι τώρα στη χώρα. Αν το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού αρχίσει να εξαπλώνεται και να κυριαρχεί, τότε οι υπολογισμοί ξαναρχίζουν από την αρχή. Αυτά που λέω δεν θα ισχύουν», τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This