Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Δεκάδες αρχαιότητες ανακάλυψαν αστυνομικοί στο σπίτι Καλύμνιας

Σε μικρό μουσείο είχε μετατρέψει μια γυναίκα το σπίτι της στην Κάλυμνο, καθώς οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος του νησιού βρήκαν ολόκληρη… συλλογή αρχαίων αντικειμένων που προέρχονταν από το βυθό της θάλασσας!

Οι αστυνομικοί έμειναν άναυδοι όταν μπήκαν στο σπίτι της Καλύμνιας, καθώς είδαν όχι ένα ούτε δύο αρχαία αντικείμενα, αλλά έναν ολόκληρο θησαυρό από αρχαιότητες! Συνολικά, εντόπισαν και κατέσχεσαν 56 αρχαία πήλινα αντικείμενα ενάλιας προέλευσης και κυρίως αμφορείς, αγγεία και κύπελλα όλων των μεγεθών. Εκτιμάται ότι πολλές από τις αρχαιότητες που κατασχέθηκαν κατατάσσονται στην Υστερορωμαϊκή, στη Βυζαντινή και τη Μεταβυζαντινή περίοδο. Οι 56 αρχαιότητες παραδόθηκαν σε αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση και χρονολόγηση.

Σημειώνεται ότι η έρευνα των αστυνομικών έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο πλαίσιο επιχειρησιακών δράσεων της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν αν η γυναίκα, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης κατοχής αρχαιοτήτων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Κω, είχε συνεργούς στην παράνομη δράση της και αν εμπλέκεται σε σπείρα αρχαιοκαπήλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ