Ναύπλιο: Έβγαλαν τα θρανία των μαθητών στο προαύλιο γιατί η αίθουσα είναι μόλις 15 τ.μ. (video)

Κατα τ 'άλλα οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο με μέτρα και την ασφάλεια

Must Read

«Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία με ασφάλεια» διαβεβαίωνε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως και ήδη από την πρώτη ημέρα της επιστροφής, τα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή του.

Από τη μια οι μαθητές σε Δημοτικό της Θεσσαλονίκης που κλήθηκαν να πάνε στο μάθημα μαζί με τις κουβέρτες τους, αφού η οδηγία του υπουργείου για την «ασφαλή» επαναλειτουργεία των σχολείων προβλέπει συχνό αερισμό των αιθουσών. Απλά εκεί δεν υπολόγισαν τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής. 

Στοιβαγμένοι σε 15 τ.μ

Όπως δεν υπολόγισαν τους μαθητές που εξακολουθούν εν έτη 2020 να κάνουν μάθημα σε λυόμενα και «αίθουσες 2Χ3» και πρέπει να προσέχουν να μην κολλήσουν κορωνοϊό στοιβαγμένοι σε 15 τ.μ.

Ακόμα ένα λυπηρό παράδειγμα αυτής της αδιαφορίας καταγράφηκε στο Ναύπλιο όπου είναι η δασκάλα έβγαλε τους μαθητές της στο προαύλιο να κάνουν μάθημα το πρωί της Δευτέρας όπου ο καιρός το επέτρεπε. Η σχολική αίθουσα είναι μόλις 15 τ.μ. και πρέπει να φιλοξενήσει 15 μαθητές και την δασκάλα, στο σύνολο δηλαδή 16 ανθρώπους.

Μιλώντας στον Οpen, ο πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας, Α. Ντέμος τόνισε ότι οι ελλείψεις που παρατηρούνται στο σχολείο είναι χρόνιο πρόβλημα και φυσικά, κατά την διάρκεια της πανδημία δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση ή πρόβλεψη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This