Δευτέρα 21/6/2021

Νέο «καμπανάκι» από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας για… τσουνάμι λουκέτων στην πρωτεύουσα!

Τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και τη διαγραφή οφειλών ζητεί ο πρόεδρος του ΕΣΑ

Με λουκέτο κινδυνεύει μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις, εάν δεν ληφθούν επειγόντως τα σωστά μέτρα!

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας (ΕΣΑ), Σταύρος Καφούνης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το εννιάμηνο του 2020 χάθηκαν 3 δισ. ευρώ στο λιανεμπόριο, που, σύμφωνα με τον κ. Καφούνη, βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, όντας ο κλάδος ο οποίος έχει υποστεί αφόρητη οικονομική πίεση.

Ο εμπορικός κόσμος αναμένει με τεράστια αγωνία την επικείμενη ανακοίνωση της κυβέρνησης, ευελπιστώντας ότι θα προβλέπει την άμεση επαναλειτουργία, με αυστηρά μέτρα προστασίας και με ορίζοντα συνεχούς λειτουργίας, αποφεύγοντας ακόμα ένα lockdown. Ο πρόεδρος του ΕΣΑ ζητεί από την κυβέρνηση τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, αλλά και διαγραφή οφειλών.

Με click away και click in shop

Με βάση τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν από τους επιστήμονες, το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Επισημάνθηκε ότι το click away συνεισφέρει μόνο 4% στην υγειονομική επιβάρυνση και το click in shop 5%.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης πρότεινε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις 18 Ιανουαρίου, αρχικά με τη μέθοδο του click away και στη συνέχεια με ραντεβού εντός του καταστήματος, υπό την προϋπόθεση ότι οι έμποροι θα εγκαταστήσουν συστήματα απολύμανσης του αέρα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ