Νέα αναλγησία της κυβέρνησης: Έστειλε τον ΕΦΚΑ στο ΣτΕ υπέρ των περικοπών στους συνταξιούχους!

Ντροπή τους! Την ίδια ώρα μοιράζουν εκατομμύρια στα ΜΜΕ!

Must Read

Συνεχίζεται η αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους, στέλνοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ για να ταχθεί υπέρ της υπουργικής απόφασης με την οποία δεν επιστράφηκαν τα ποσά που τους περικόπηκαν παράνομα.

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας εξετάζεται αύριο, Παρασκευή, προσφυγή που αφορά δύο εκατομμύρια συνταξιούχους για την καταβολή των αναδρομικών σε επικουρικές συντάξεις –δώρα και επιδόματα.

Τα αναδρομικά τους στέρησε η κυβέρνηση επικαλούμενη το δημοσιονομικό κενό που θα προκαλέσει, καθώς υπολογίζονται σε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Συνταξιούχων, ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ θα παραστεί στην αυριανή διαδικασία, ζητώντας την απόρριψη καταβολής των αναδρομικών λόγω των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, δώρα και επιδόματα.

Σε ανακοίνωση του το ΕΝΔΙΣΥ αναφέρει:

«Μαθαίνουμε και μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ότι η διορισμένη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ με υπόμνημά της προς το Ανώτατο Δικαστήριο, συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της υπουργικής απόφασης. Κρίμα…!!».

Και συμπληρώνει:

«Τα αναδρομικά που έδωσε η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του ΣτΕ ήταν ψίχουλα μπροστά στις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Έδωσε ένα ποσό της τάξης του 1,4 δισ. ευρώ, που αφορούσε μόνο κύριες συντάξεις και μόνο για ποσά εισοδήματος άνω των 1.000 ευρώ. Αφορούσε επίσης μόνο το 11μηνο (Ιούνιο 2015 – Μάιος 2016) που τόνιζε η απόφαση του ΣτΕ. Λόγω αυτής της προκλητικής ερμηνείας, δεν δόθηκαν αναδρομικά για περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και σε δώρα, συνολικού κόστους 2,5 δισ. Ευρώ”.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων καταγγέλλουν “την σχετική υπουργική απόφαση της ντροπής που φέρει την υπογραφή του τέως υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και προσέφυγε στο ΣτΕ, διότι η Υπουργική Απόφαση ήταν ανακόλουθη της απόφασης του ΣτΕ”.

Το Ενιαίο Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Συνταξιούχων καλεί τους δικαιούχους να καταθέσουν αγωγές για τα αναδρομικά δώρων και περικοπών σε κύριες και επικουρικές έως τον Φεβρουάριο 2021, ώστε να μην παραγραφούν οι διεκδικήσεις για το έτος 2015.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται πως αν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε τον περασμένο Ιούλιο από το βήμα της Βουλής ότι θα δοθούν αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, τελικάεπιστράφηκαν ποσά για τις παράνομες περικοπές μόνο στις κύριες συντάξεις. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση υφάρπαξε 2,5 δισ. ευρώ και απέκλεισε από την καταβολή αναδρομικών από σχεδόν δύο εκατομμύρια συνταξιούχους.

Όμως ακόμα και αυτοί που έλαβαν τα ποσά, ήταν μειωμένα, καθώς ο τότε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκρινε αυθαίρετα να μην επιστραφούν αναδρομικά οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα δώρα.

Μάλιστα η κυβέρνηση ψήφισε διάταξη νόμου μέσω της οποίας όσοι έλαβαν τα “ψαλιδισμένα” αναδρομικά και δεν είχαν προσφύγει οι ίδιοι στη Δικαιοσύνη, έχασαν το δικαίωμα προσφυγής για να διεκδικήσουν τα πλήρη ποσά…

Με την προσφυγή οι συνταξιούχοι ζητούν την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων, με στόχο να επιστραφούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και δώρα και για όσους πληρώθηκαντα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν άσκησαν αγωγές έως τις 8 Οκτωβρίου 2020 να μην αποσβένεται το δικαίωμα για τις αξιώσεις τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This