Συνελήφθη φυγόδικος χρυσαυγίτης για την επίθεση στη «Φαβέλα»

Ο άλλος φυγόδικος χρυσαυγίτης της υπόθεσης, Άκης Θεοδώρου, ακόμα αναζητείται.

Must Read

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής και φυγόδικος Σωτήρης Δεβελέκος, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από την κρατική ασφάλεια. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά πέντε ατόμων και εμπρησμού κατά συναυτουργία, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο.

Ο Δεβελέκος κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση των φασιστών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά στις 25 Φεβρουαρίου 2018, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

«Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος ημεδαπός με Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πειραιά, με το οποίο κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, και του εμπρησμού κατά συναυτουργία, εκ του οποίου προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, πράξεις που έλαβαν χώρα την 25-2-2018 στον “Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα” στην περιοχή του Πειραιά. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα», αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο Δεβελέκος ήταν μέλος της προσωπικής φρουράς του ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και επικεφαλής του Μετώπου Νεολαίας.

Ο άλλος φυγόδικος χρυσαυγίτης της υπόθεσης, Άκης Θεοδώρου, ακόμα αναζητείται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This