Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Καλύμνια που είχε χάσει πορτοφόλι με 230€, το παρέλαβε από τον… ταχυδρόμο!

Η αστυνομική ταυτότητα οδήγησε τον «Καλό Σαμαρείτη» στο σπίτι της κατόχου του

Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ένας ταχυδρόμος στην Κάλυμνο που διακατέχεται από ήθος και ανθρωπιά, αφού βρήκε στον δρόμο ένα πορτοφόλι και το παρέδωσε στην ιδιοκτήτριά του χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Ο λόγος για τον Νικόλα Κουλουριώτη, ο οποίος εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως ταχυδρομικός διανομέας στο νησί της Καλύμνου. Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, την ώρα που εκτελούσε δρομολόγια για τη διανομή των επιστολών στην περιοχή του Αγίου Μάμαντος, βρήκε στον δρόμο του ένα γυναικείο πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά έγγραφα, καθώς και την ταυτότητα της κατόχου του.

Δεν το είχε αντιληφθεί

Αποδεικνύοντας ότι αποτελεί υπόδειγμα εντιμότητας και ακεραιότητας, ο κ. Κουλουριώτης δεν σκέφτηκε ούτε για μία στιγμή να κρατήσει το πορτοφόλι, αλλά πήγε αμέσως στην διεύθυνση κατοικίας που αναγραφόταν στην ταυτότητα, προκειμένου να το παραδώσει στην ιδιοκτήτριά του. Από την πλευρά της, η γυναίκα που είχε χάσει το πορτοφόλι λίγες ώρες νωρίτερα, του εξήγησε ότι δεν το είχε αντιληφθεί παρά μόνο όταν γύρισε στο σπίτι της και τον ευχαρίστησε θερμά για την τιμιότητα που υπέδειξε, παρά το γεγονός ότι ζούμε σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς.

Η κίνηση αυτή του Νικόλα Κουλουριώτη μαρτυρά όχι μόνο το ήθος του, αλλά και τη στάση ζωής που έχει επιλέξει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ