Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Π. Σταμπουλίδης: «Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε άνοιγμα της εστίασης»

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό».

Η εικόνα της αγοράς μετά από τις δύο πρώτες μέρες επαναλειτουργίας της, φαίνεται να «εντυπωσίασε» τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα», σημείωσε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία, η αύξηση του τζίρου είναι στο 35% πάνω συγκριτικά με πέρυσι, ενώ «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι».

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τηρώντας τα μέτρα, κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε πως αυτή η εβδομάδα είναι «καθοριστική για τα επόμενα βήματά μας», ωστόσο δεν αναφέρθηκε στις δραστηριότητες  που θα ακολουθήσουν στο άνοιγμα τους.

Αναφορικά με τα σχολεία, ο ΓΓ Εμπορίου, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα και ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει «έτοιμο σχέδιο», το οποίο θα προσκομίσει στην Επιτροπή.

Μετακίνηση από νομό σε νομό

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ξεκαθάρισε ότι αυτήν την στιγμή «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που ‘χτίζουν’ μια απόφαση».

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην πορεία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και της παρακολούθησης των κρουσμάτων», ανέφερε και τόνισε ότι, «είναι νωρίς για να δίνονται μηνύματα» για επιστροφή στην κανονικότητα.

Παράλληλα όμως οι φοιτητές και οι γονείς τους, αν υπάρχει ανάγκη, έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν σε άλλο νομό, αρκεί να έχουν προσκομίσει το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε Σχολής.

Άνοιγμα εστίασης

Αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Σταμπουλίδης, υποστήριξε πως δεν ενδέχεται να γίνει άμεσα, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου, έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως «δεν έχει σχέση με άνοιγμα της εστίασης».

Ωστόσο, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ αναφέροντας ότι, απασχολούν 20.000 προσωπικό. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, η επίσκεψη στα πρακτορεία θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο ιχνηλάτησης που έχει καταρτίσει ο ΟΠΑΠ, ενώ υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο που θα παραδοθεί στην Επιτροπή, για την επαναλειτουργία.

Όσον αφορά την προσαύξηση των προστίμων που έχουν επιβληθεί για μη χρήση μάσκας, διερωτήθηκε «ποιο διοικητικό πρόστιμο δεν έχει τόκο;», εξηγώντας ότι τα πρόστιμα που αφορούν σε παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα διοικητικά πρόστιμα.

Ο κ. Σταμπουλίδης αναφέρθηκε και στο χρονικό όριο που έχει τεθεί στους πολίτες, ακόμη και σε άτομα με κινητικά προβλήματα, σχετικά με τις αγορές τους, εκτιμώντας πως «υπάρχει ανοχή από τις ελεγκτικές Αρχές σε ειδικές περιπτώσεις».

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι πάμε πολύ μελετημένα, θέλουμε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη από όλα τα μέρη και φυσικά να ελέγχουμε την πανδημία», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ