Δερμιτζάκης: «Αν σημειωθεί κατάχρηση των sms, θα πρέπει να κοπούν»

«Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία» ξεκαθάρισε ο καθηγητής

Must Read

«Κόφτης» στα sms υποστηρίζει ότι πρέπει να μπει ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, καθώς δεν μπορεί να βγαίνει ο κόσμος τρεις και τέσσερις φορές δίωρα.

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της Επιτροπής» διευκρίνισε.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι καταλαβαίνει απόλυτα την ψυχολογική πίεση του κόσμου, που έχει ως συνέπεια την κοσμοσυρροή στα καταστήματα, ωστόσο, όπως είπε δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός. «Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό. Όμως δεν ανησυχεί τόσο πολύ γιατί ήταν έξω και φορούσαν μάσκα».

«Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία»

Ο καθηγητής δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων παράλληλα. «Φοβάμαι τη χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα γιατί ο κόσμος μπορεί να εφησυχάσει επειδή δεν ανέβηκαν τα κρούσματα. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Και τώρα που δεν πάνε τα παιδιά μη νομίζουμε ότι δεν έχουν συμμετοχή σε μεταδόσεις. Προτιμώ να συναντιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με μάσκες και μέτρα» εξήγησε.

Όπως είπε, αυτό που τον φοβίζει είναι να πάει ο κόσμος για σκι, «να επιτραπούν κινήσεις μη καθημερινές, με την έννοια ότι βγαίνουμε από τους αυτοματισμούς των μέτρων. Χρειαζόμαστε καθημερινότητα, ρουτίνα και αυτοματισμούς» τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, ζήτησε να μην έχουμε πανικό με τις καθυστερήσεις. «Καλύπτονται οι ευπαθείς ομάδες, κι αν γίνει αυτό καλύπτουμε το μεγαλύτερο ποσοστό του προβλήματος. Όταν γύρω στο Μάρτιο θα έχουν εμβολιαστεί ευπαθείς/ υγειονομικοί θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση» εξήγησε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This