Δ. Σαρηγιάννης: «Λιανεμπόριο με click away και όχι σχολεία σήμερα» (video)

H κα Λινού υποστηρίζει ότι δεν γίνεται να είναι ανοιχτά ταυτόχρονα τα σχολεία και η αγορά!

Must Read

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κυρίως στην Αττική που βρίσκεται και πάλι στο κόκκινο με τους ειδικούς να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα μας σημείωσε πως η μείωση των κρουσμάτων που είδαμε τις προηγούμενες μέρες ήταν «θεωρητική» κάτι που αποδίδεται «στο γεγονός ότι ήταν ελάχιστα τα τεστ». Η κα. Λινού εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στην χώρα μας καθώς τελευταίες ημέρες φαινόταν πως έμοιαζε με την εικόνα που είχαμε στα τέλη Δεκεμβρίου. Ωστόσο, τα παραπάνω δεδομένα δεν είναι δημόσια αυτή τη στιγμή, όπως η κατανομή των τεστ ανά περιοχή.

Αναφορικά με την Αττική που η οποία βγήκε κόκκινη, η κα. Λινού ανέφερε πως η επιτροπή ανησύχησε περισσότερο με τους εξειδικευμένους δείκτες, καθώς όπως σημείωσε ο αριθμός τον κρουσμάτων μπορεί να είναι υψηλός ωστόσο δείκτης θετικότητας δεν ήταν.

Η καθηγήτρια επίσης επεσήμανε πως δεν γίνεται να είναι ανοιχτά ταυτόχρονα τα σχολεία και η αγορά καθώς «δεν έχει υπάρξει ενεργή προσπάθεια στο επίπεδο των σχολείων για να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων από την επιτροπή των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Λιανεμπόριο με click away και όχι σχολεία σήμερα

Από την μεριά του ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστηρίζει πως ο συναγερμός που σήμανε η επιτροπή στην Αττική, ήταν λογικός.

Η μεγάλη διασπορά του ιού παρατηρείται κυρίως στους νέους, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς υπάρχει στο προσκήνιο και ο μεταλλαγμένος ιός, ο οποίος μεταδίδεται πιο εύκολα.

Παράλληλα ο κ. Σαρηγιάννης συμφώνησε με την κα. Λινού στο ότι ότι τώρα δεν μπορεί να είναι ανοιχτά και τα σχολεία και η οικονομία, αφού μια τέτοια πρακτική ίσως οδηγούσε στην καταστροφή. «Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να καταπνίξουμε όσο το δυνατόν μπορούμε τη μετάλλαξη», είπε.

Συνεπώς, πρόταση του καθηγητή είναι «λιανεμπόριο με click away και όχι σχολεία σήμερα».

Τα ΜΜΜ και η χρήση τους είναι ένα μεγάλο κομμάτι της εξίσωσης και σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη «το πρόβλημα δεν είναι το τι γίνεται μέσα στο μαγαζί, αλλά τι γίνεται έξω από το μαγαζί και πώς φτάνει κανείς στο μαγαζί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This