Στη Βουλή η δικογραφία των τηλεοπτικών αδειών με τις καταγγελίες Καλογρίτσα κατά Παππά

Ανοίγει και το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής

Must Read

Στη Βουλή αποστέλλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών την δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, για εμπλοκή του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά στην συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, με χρήματα που υποστηρίζει ότι του κατέβαλε, με άλλη αιτιολογία, ο κατασκευαστικός Όμιλος CCC.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά ανοίγει και το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις καταγγελίες έναντι του πρώην Υπουργού ενώ με βάση το υπόμνημα του Χρήστου Καλογρίτσα, τα αδικήματα που προσάπτονται στον Νίκο Παππά είναι: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η Εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνας της υπόθεσης, που συνεχίζεται ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, εξέτασε μάρτυρες που προτάθηκαν από την πλευρά του μηνυτή και ζήτησε εξηγήσεις από τους μηνυόμενους υπευθύνους του Ομίλου CCC. Η αξιολόγηση του υλικού «ενεργοποιεί» το νόμο περί ευθύνης Υπουργών που ορίζει την αμελλητί αποστολή στην Βουλή των στοιχείων που οδηγούν σε υπόνοιες ποινικών ευθυνών για τον κ. Παππά ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση.

Όπως φέρεται να είπε στην κατάθεση του στην Δικαιοσύνη ο κ. Καλογρίτσας, όσα έκανε με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ήταν κατόπιν υποδείξεων του κ. Παππά. «Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» φέρεται να είπε και ισχυρίζεται ότι η προσέγγιση του από τον πρώην υπουργό και προσώπων που είχε στην ευθύνη του, έγινε το Φθινόπωρο του 2015.

Το ζητούμενο από την πλευρά του πρώην υπουργού ήταν, κατά τον κ. Καλογρίτσα, να «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και  να μπει «μπροστινός» και μόνο για  τη συμμετοχή  σε διαγωνισμό που θα διενεργούνταν  για  τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου  μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους.

Σύμφωνα με τον εργολάβο, ο κ. Παππάς φέρεται να τον διαβεβαίωνε, πως έχει εξασφαλιστεί ποσό 25 εκατομμυρίων ευρώ για το όλο εγχείρημα. Ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει πως το εγχείρημα για τηλεοπτική άδεια δεν ευοδώθηκε εξαιτίας υπαναχώρησης του λιβανέζικου κολοσσού και ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ κατόπιν υπόδειξης του κ. Παππά διατέθηκαν για την έκδοση συγκεκριμένης εφημερίδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This