Τρίτη 3/8/2021

Προσοχή: «Μάστιγα» οι απάτες μέσω τηλεφώνου και facebook

Πέντε περιπτώσεις απάτης μέσα σε οκτώ μέρες μόνο στο Ηράκλειο

Μορφή… χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για τηλεφωνικές απάτες, αλλά και μέσω των social media και κυρίως του facebook!

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου Κρήτης, τις τελευταίες ημέρες, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε άτομα έπεσαν στην παγίδα των απατεώνων και κλαίνε τα χρήματά τους. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν το διάστημα από 20 Ιανουαρίου έως και 28 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομικής διεύθυνσης, οι τέσσερις περιπτώσεις αφορούν απάτη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τα θύματα και η μία μέσω facebook, ενώ το συνολικό ποσό που έχουν καταφέρει να αποσπάσουν οι δράστες είναι 40.380 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε το τοπικό σάιτ creta24.gr, η πρώτη περίπτωση αφορά ηλικιωμένη κάτοικο της Μεσαράς, η οποία κατέθεσε 12.000 ευρώ σε άτομο που της συστήθηκε ως διευθυντής τράπεζας στις Μοίρες.

Η δεύτερη περίπτωση απάτης σημειώθηκε στις 20 Ιανουαρίου με θύμα και πάλι μια γυναίκα. Η συγκεκριμένη γυναίκα δέχτηκε ένα μήνυμα στο κινητό της από τράπεζα, το οποίο ανέφερε ότι πρέπει να πληκτρολογήσει κάποιους κωδικούς για να μεταφερθούν στον λογαριασμό της χρήματα της σύνταξής της. Η ηλικιωμένη έκανε το λάθος να πληκτρολογήσει το νούμερο που της έδωσαν και το πλήρωσε ακριβά… Το ποσό των 3.890 ευρώ μεταφέρθηκε από τον λογαριασμό της σε λογαριασμό αγνώστου.

Η τρίτη περίπτωση απάτης αφορά αγγελία στο facebook. Κάτοικος του Ηρακλείου κατέθεσε 950 ευρώ για την αγορά αγροτικού μηχανήματος που δεν παρέλαβε ποτέ. Η καταγγελία έγινε στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Οι άλλες δύο περιπτώσεις αφορούν ηλικιωμένη στη Βιάννο (27/1), η οποία πίστεψε ότι θα πάρει αναδρομικά από τη σύνταξή της και κατέθεσε 8.600 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε έναν Αλβανό και έναν 78χρονο από το Ζαρό. Ο ηλικιωμένος ναυτικός νόμιζε ότι μιλούσε με εφοριακό, ο οποίος κατάφερε και του απέσπασε 15.400 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ