Σάββατο 31/7/2021

Εκ των προτέρων η υποβολή δηλώσεων για τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας

Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η διαδικασία της προαναγγελίας η υπεύθυνη δήλωση είναι άκυρη.

Εκ των προτέρων θα πρέπει να δηλώνουν και πάλι οι εργοδότες – επιχειρήσεις τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας επανέφερε όσα ίσχυαν μέχρι πρότινος, καθώς υπήρχαν καταγγελίες από εργαζομένους ότι, αν και δούλευαν κανονικά, στο τέλος κάθε μήνα τους ενημέρωναν ότι το προηγούμενο διάστημα η σύμβασή τους ήταν σε αναστολή.

Συγκεκριμένα, στο εξής η αναστολή συμβάσεων εργασίας προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξής της. Ειδικά όμως για τις συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή από την 1η έως την 5η Φεβρουαρίου 2021, προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων οι υπεύθυνες δηλώσεις προαναγγελίας των εργοδοτών – επιχειρήσεων υποβάλλονται εντός του πρώτου πενθημέρου αυτού του μήνα. Υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η διαδικασία της προαναγγελίας η υπεύθυνη δήλωση είναι άκυρη. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης συνεχίζει εκείνος να αμείβει τους εργαζομένους του.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 534 ευρώ για τους εργαζομένους σε αναστολή τον Ιανουάριο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ