Κυριακή 1/8/2021

Να ετοιμαζόμαστε για περαιτέρω μέτρα, μας προειδοποιεί η Γιαμαρέλου!

Τι δήλωσε για την αναχαίτιση του ιού

Νέα μέτρα προ των πυλών φαίνεται να ετοιμάζονται!

H καθηγήτρια παθολογίας λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου, μίλησε σε σχέση με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τονίζοντας πως την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο της περαιτέρω λήψης μέτρων, για την αναχαίτιση του κορωνοιού.

Η Ελένη Γιαμαρέλλου, σχολιάζοντας την αύξηση στα κρούσματα ανέφερε πως η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα ίσως «αντανακλά τη χαλάρωση των προηγούμενων ημερών ή ότι έχουμε το βρετανικό στέλεχος που μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα, έχει μεταδοτικότητα που φτάνει και το 90%. Έχει μεν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, αλλά δεν κάνει βαρύτερο νόσημα. Επίσης, οι μαρτυρίες από την Pfizer μας λένε ότι τα εμβόλια είναι δραστικά (στο βρετανικό στέλεχος). Θα δούμε τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα, θα το συζητήσουμε την Πέμπτη. Θα συζητήσουμε τα αποτελέσματα και θα κάνουμε την πρότασή μας στην πολιτική ηγεσία».

Όπως φαίνεται έρχονται νέα μέτρα, που θα τα εισηγηθούν οι ειδικοί, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ