Εμπρηστικός μηχανισμός κατέστρεψε το αυτοκίνητο του βουλευτή της ΝΔ Κων. Μπογδάνου

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδικάζουν την επίθεση

Must Read

Στόχος επίθεσης με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό έγινε το βράδυ της Τρίτης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος!

Από την έκρηξη που σημειώθηκε προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του βουλευτή, αλλά και στην είσοδο του σπιτιού του, στην Κηφισιά, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως το όχημα του καταστράφηκε ολοσχερώς. Μάλιστα, σύμφωνα με το meaculpa.gr, στο στόχαστρο βρέθηκε και το αυτοκίνητο της συζύγου του, το οποίο τη γλίτωσε με λιγότερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. άγνωστοι τοποθέτησαν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό κάτω από δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του βουλευτή στην Κηφισιά. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν ζημιές στα οχήματα και στον τοίχο του σπιτιού.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Για την εμπρηστική επίθεση σε βάρος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και της συζύγου του, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του, χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπογδάνου, είναι αυτονόητα καταδικαστέα», ενώ, με ανάρτησή του στο twitter, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, αναφέρει: «Είναι αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στο σπίτι του Κ. Μπογδάνου. Στη Δημοκρατία δεν χωράνε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού. Οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους».

«Η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνου, είναι ενέργεια επικίνδυνη και καταδικαστέα, ενώ το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι σε όσους επιδιώκουν την καταστολή, το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται κι ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος. Κι όλα αυτά, μάλιστα, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί στη Βουλή ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο αυταρχισμού και καταστολής», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Τέλος, η Ελληνική Λύση «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στην οικία του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Παρά τις πολιτικές διαφωνίες με τον βουλευτή, που στηρίζει μία επικίνδυνη κυβέρνηση, είναι αδιανόητο κάποιοι, ακόμα κι αν «διαφωνούν», να επιχειρούν να τον τρομοκρατήσουν. Με επίθεση μάλιστα κατά του απαραβίαστου της εστίας. Καταδικαστέα και βάρβαρη πράξη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This