Σειρά των μηχανικών της Κρήτης να καταγγείλουν αιτήσεις με λογισμικό στην πλατφόρμα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Το βασικό δομικό λάθος του προγράμματος παραμένει η χρονική προτεραιότητα

Must Read

Να ελεγχθούν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και εγκρίθηκαν με χρήση λογισμικού, μέσω των στοιχείων του ηλεκτρονικού συστήματος (χρόνος καταχώρισης της αίτησης), και όσες βρεθούν να έχουν κάνει χρήση λογισμικού να ακυρωθούν, ζητούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ).

Με τα κονδύλια, δε, που θα απαγκιστρωθούν, προτείνουν να γίνουν δεκτές όλες οι (εκκρεμείς) αιτήσεις που έφτασαν στο βήμα 3 και δεν εγκρίθηκαν επειδή είχαν εξαντληθεί οι πόροι. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα σε αυτές κατά τον επόμενο κύκλο, δεδομένου ότι υπάρχουν πλήρεις φάκελοι.

Διαβάστε ακόμα: Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Βροχή τα παράπονα για το «πρόγραμμα κοροϊδίας και ταλαιπωρίας»!

Όπως επισημαίνει η ΑΜΑΚ, παρά τις τεχνικές παρεμβάσεις της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΝ, κατά τη διαδικασία υποβολής για τις επόμενες τέσσερις Περιφέρειες (Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας), το «αναβαθμισμένο» σύστημα όχι απλώς κολλούσε, αλλά… κατέρρεε για αρκετή ώρα πριν επανέλθει. Επίσης, δεν διασφαλίστηκε η μη χρήση λογισμικού. «Έγινε φανερό, για ακόμα μια φορά, το βασικό δομικό λάθος του προγράμματος: Η χρονική προτεραιότητα ή, αλλιώς, όποιος πρόλαβε πρόλαβε, με έντονη δόση τύχης…», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Να αλλάξει ο τρόπος υποβολής αιτήσεων

Όσον αφορά τη συνέχιση του προγράμματος, υποστηρίζει ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος υποβολής αιτήσεων, διότι εξευτελίζει και απαξιώνει την εργασία των μηχανικών, αλλά και το ίδιο το πρόγραμμα. Οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης εκτιμούν ότι η μοριοδότηση των αιτήσεων αποτελεί το βέλτιστο κριτήριο εισαγωγής στο πρόγραμμα.

Στο μεταξύ, ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων για ενεργειακή αναβάθμιση πολυκατοικιών παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα σε εννέα από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αντίθετα, οι πόροι εξαντλήθηκαν στις Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου, Πελοποννήσου και Κρήτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This