Τετάρτη 28/7/2021

Ο Μόσιαλος κατηγορεί τα ΜΜΕ για… τρομολαγνεία και καλλιέργεια φόβου!

Πάντα πρέπει να βρουν κάποιον να ρίξουν την ευθύνη!

Με τα ΜΜΕ τα έβαλε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook. Κατηγορώντας τα για «συνεχή τρομολαγνεία και καλλιέργεια του φόβου», που «δεν βοηθά σε τίποτα».

Αναρωτιόμαστε όμως γιατί ο καθηγητής τρέχει σε αυτά τα ΜΜΕ κάθε τρεις και λίγο; Είναι πολύ βολικό να βρίσκουμε κάπου να πετάξουμε το μπαλάκι των ευθυνών…

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

«Ζούμε με τον ιό για ένα περίπου χρόνο. Με φόβο και πολλούς περιορισμούς. Είναι λογικό να έχουμε κουραστεί. Να μη θέλουμε άλλους περιορισμούς.

Να θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα των κοινωνικών μας σχέσεων, στη δυνατότητα να ταξιδεύουμε, να βλέπουμε τους φίλους μας, να επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας μέρη.

Τώρα όμως έχουμε αρκετά αποτελεσματικά εμβόλια. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή τους και στη διανομή τους.

Αλλά τους επόμενους μήνες τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν. Και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις θετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες.

Μέχρι τότε όμως πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε προσεκτικά τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και της υγείας των δικών μας ανθρώπων, της υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών.

Με συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή των πολιτικών ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Αρκετά όμως με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου. Δεν βοηθά σε τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεχής και αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας, όχι φόβου».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ