Τρίτη 3/8/2021

Η θερμή «εισβολή» που ξεκίνησε κρατά τις υψηλές θερμοκρασίες και την άλλη εβδομάδα!

Έντονη η θερμή μεταφορά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσόγειο

Σαν… Απρίλιος θα μοιάζει ο Φεβρουάριος, τουλάχιστον μέχρι τα μισά του, αφού η θερμή «εισβολή» που έχει ξεκινήσει θα διατηρήσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα τις θερμοκρασίες ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας!

Όπως αναφέρει το meteo.gr η έντονη θερμή μεταφορά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσόγειο, έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή στο οποίο συμμετέχει και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, την Παρασκευή 05/02 οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα ήταν έως και 9 βαθμούς υψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές όπως αυτές διαμορφώθηκαν την περίοδο 2010-2019.

Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η προαναφερθείσα απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε ολόκληρη τη χώρα.

nb hartis meteo1

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καλός καιρός αναμένεται να διατηρηθούν έως και τη Δευτέρα 08/02, ενώ παρά την πτώση που θα σημειώσουν από την Τρίτη 09/02 θα παραμείνουν σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί και αναφέρεται στην Κυριακή 07/02 απεικονίζονται με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμές αέριες μάζες και με μπλε αποχρώσεις οι ψυχρές.

nb hartis meteo2

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ