Ψήφισμα διαμαρτυρίας των δικηγόρων στον Πρωθυπουργό και μήνυση κατά του ΕΦΚΑ

Πλήρως προβληματική η απάντηση που έδωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ στην αίτηση λογοδοσίας που της ζητήθηκε

Must Read

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε να καταθέσει στον Πρωθυπουργό ψήφισμα διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την θεσμική και οικονομική απαξίωση του δικηγορικού σώματος, ενώ ζητεί την άμεση πανελλαδική λειτουργία όλων των δικαστηρίων και όλων των δικαιοδοσιών (αστικών, ποινικών και διοικητικών) κάτω από υγειονομικούς όρους.

Ειδικότερα, ζητεί να διεξάγονται οι δίκες προσωρινής δικαστικής προστασίας, διατροφές ανηλίκων, εργατικές αξιώσεις, για κρατούμενους, μισθωτικές υποθέσεις κ.λπ.). Δηλαδή να διεξάγονται οι δίκες που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες οι οποίες σήμερα δεν διεξάγονται, ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στην εγκύκλιο για την καταβολή του χορηγήματος των 400 ευρώ.

Ακόμη, η Ολομέλεια αποφάσισε να κατατεθεί τελικά η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου του ΕΦΚΑ σχετικά με την είσπραξη και απόδοση στον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011 των καταβαλλομένων από τους υπόχρεους επιστήμονες, μέσω ετήσιων εισφορών, ποσών, μετά την πλήρως προβληματική απάντηση που έδωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ στην αίτηση λογοδοσίας που της ζητήθηκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This