Κυριακή 1/8/2021

Έξαλλος ο Μόσιαλος στον Σκάι με τις παλινωδίες της κυβέρνησης (video)

«Άδειασε» την κυβέρνηση για την απαγόρευση στις 6 τα Σαββατοκύριακα

Μέχρι και ο Ηλίας Μόσιαλος, ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς ξεσπάθωσε για τις παλινωδίες που βγάζουν εκτός ελέγχου την διαχείρηση της πανδημίας.

«Γιατί θα κλείσει η κυκλοφορία στις 6 ή στις 8;» αναρρωτήθηκε φανερά εκνευρισμένος στον τηλεοπτικό σταθμό του Σκάι. «Υπάρχει διεθνής εμπειρία που να τεκμηριώνει ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογεί αυτό το μέτρο;» απηύθυνε ερώτημα προς την κυβέρνηση που εκπροσωπεί.

«Τα παίρνει πίσω η κυβέρνηση»

«Ακούμε μια σειρά μέτρων που ανακοινώνονται. Πολλές φορές τα παίρνει πίσω η κυβέρνηση μερικές ώρες μετά ή μία μέρα μετά, γιατί -είπαν οι υπουργοί- “ακούμε τις αντιδράσεις”. Ε, αυτός δεν είναι ο τρόπος για να γίνεται σοβαρά η επιστημονική ανάλυση των δεδομένων. Να ακούμε τις αντιδράσεις των επιστημόνων είναι το σωστότερο», τόνισε με σε αυστηρό τόνο ο Ηλίας Μόσιαλος και ζήτησε να σταματήσει η πολυφωνία σε κυβερνητικό επίπεδο και να υπάρχουν σαφή μηνύματα από ένα κέντρο αποφάσεων. «Δεν χρειάζεται να εμπλέκονται όλοι οι υπουργοί και να στέλνουν όλοι πολλαπλά μηνύματα διαφορετικού τύπου», υπογράμμισε αναφερόμενος στο επιτελικό χάος που επικρατεί τους τελευταίους μήνες με τα «άνοιξε – κλείσε» και τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ