Κύπριοι αναρριχητές και εθελοντές στη μάχη εντοπισμού της αστροφυσικού

Must Read

Μεγάλη δύναμη από ερευνητές έχει σπεύσει στο νησί της Ικαρίας, 48 ώρες μετά την περίεργη εξαφάνιση της 34χρονης αστροφυσικού, ενώ δεν είναι λίγοι οι εθελοντές που συμβάλλουν στις έρευνες. Έχει ήδη εκδοθεί silver alert ενώ επικρατεί μεγάλη ανησυχία μετά τα ευρήματα από κηλίδες αίματος στο δωμάτιο όπου διέμενε με τον σύζυγό της η νεαρή τουρίστρια. Στο μεταξύ, τις έρευνες για την ανεύρεση της Αγγλοκύπριας Νάταλι Κρίστοφερ συνδράμει και το Foreign Office, όπως είπε εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

 To μεσημέρι, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, έφυγε εκτάκτως ώστε να ερευνήσει την υπόθεση. 

Πάντως, μέχρι τώρα οι έρευνες δεν στρέφονται στον 38χρονο σύντροφό της, καθώς  σε καμιά από τις καταθέσεις του δεν υπήρξε  αντίφαση και η συμπεριφορά του ήταν φυσιολογική.

Στην έρευνα συμμετέχουν πλέον και δεκάδες εθελοντές και σήμερα στις 15:00 συγκεντρώθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η νεαρή, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που κλήθηκαν μέσω στο Facebook και ακολουθούν την ακριβή πορεία της εξαφανισμένης τουρίστριας.

«Όποιος είναι δυνατός και με γνώση της περιοχής μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία να ψάξει στην περιοχή του Κεραμέ. Η νέα αναζήτηση θα ξεκινήσει στις 3 μμ από το στούντιο που διέμενε. Φέρτε κατάλληλα ρούχα, υποδήματα και νερό. Ο συντονισμός στην Ικαρία γίνεται από τη Φρανσίν. Τηλέφωνο: 0061 414772365. Αν γίνεται να την καλέσετε για να μπορεί να καταχωρήσει το όνομά σας και να παρακολουθείτε την περιοχή που καλύπτει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ευχαριστώ». 

Παράλληλα δύο ειδικοί αναρριχητές έρχονται από την Κύπρο για να συμμετάσχουν στις έρευνες καθώς η Ικαρία έχει πολλούς γκρεμούς, ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας θα φτάσουν στο νησί άλλοι 9.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το σήμα και από το «έξυπνο» ρολόι της μέσω gps.

Τι συμβαίνει με το κινητό της

Από χθες το βράδυ έχει μεταβεί στην Ικαρία κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Οι ειδικοί της Αστυνομίας, θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου,το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες. Αμέσως έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Παράλληλα, συνεχίζονται, από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

Ο επικεφαλής διασωστών Ικαρίας, κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, γνωστοποιώντας σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διασώστες βρέθηκαν στις περιοχές όπου εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά το κινητό, όμως δεν βρήκαν εκεί την κοπέλα. «Το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε το κινητό βρισκόταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε το ζευγάρι, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το κινητό δεν έκλεισε ποτέ», είπε.

Όπως εκτιμά ο κ. Χριστοδούλου, το κινητό βρίσκεται σε μια περιοχή αρκετά κοντά στο ξενοδοχείο (5-10 λεπτά), η οποία είναι θαμνώδεις και αναμένεται να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο σημείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This