Έρευνα ΒΕΘ: Σε ενδεχόμενο νέο lockdown το 50% των βιοτεχνών της Θεσσαλονίκης βάζει λουκέτο!

Mόλις τρεις στους δέκα δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης

Must Read

Απογοήτευση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και φόβο για το μέλλον των επιχειρήσεών τους εκφράζουν οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), μόλις τρεις στους δέκα δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης, ενώ πέντε στους δέκα δηλώνουν ότι δεν θα αντέξουν ένα νέο lockdown.

Στην ερώτηση «Η επιχείρησή σας εντάχθηκε σε κάποια από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης (επίδομα 800 ευρώ, επιστρεπτέα προκαταβολή, μείωση ενοικίου, επιδότηση επιτοκίων, κ.λπ.)» το 78% απάντησε θετικά, ενώ το 15% απάντησε πως απορρίφθηκαν οι αιτήσεις που υπέβαλλαν.

Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας (δυνατότητα μέχρι τρεις επιλογές είχαν οι συμμετέχοντες), το 61% ζητεί τη μείωση του ΦΠΑ, το 59% να μειώσει ή να καταργήσει την προκαταβολή φόρου, το 50% να μειώσει τους συντελεστές στον φόρο εισοδήματος, το 31% να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, το 29% να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για το 2020 και το 2021, το 15% να διατηρήσει τη μείωση του ενοικίου στο 40% για όσο διάστημα «κερδίζει» ο κορωνοϊός.

Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα 15 έως 19 Φεβρουαρίου σε 705 μέλη-επιχειρήσεις του ΒΕΘ, με το 70% αυτών να προέρχεται από τη μεταποίηση και το 30% από τον κλάδο των υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This