Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Έρχεται το νέο SMS μόνο για ψώνια – Πότε ενεργοποιείται

Θα διαρκεί για 3 ώρες και θα αφορά μόνο σε μία ημέρα!

Όλα τείνουν προς το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου -μέσω του click away-, είτε σε μία είτε σε δύο εβδομάδες. Η αγορά στενάζει και τα περιθώρια στενεύουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν τελειώνουν, και επιστρατεύονται νέα… sms!

Όποιος νομίζει ότι θα αρθούν οι περιορισμοί, «πλανάται πλάνην οικτρά»! Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις αλλά και τα sms θα συνεχιστούν. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα έχει τη μορφή που όλοι περιμένουμε. Δηλαδή όπως ήμασταν προ της πανδημίας. Θα είναι μια «διαφορετική κανονικότητα», με νέα δεδομένα βασισμένα σε περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Σε πρώτη φάση, το λιανεμπόριο θα ανοίξει με τη μέθοδο του click away. Άνθρωποι της αγοράς αναφέρουν με βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 1/3/2021.

Διαβάστε ακόμα: Ανοίγουν ταυτόχρονα σχολεία και click away – «Παγώνει» η εστίαση

«Είμαστε στην καλή θέση να συζητάμε πώς θα λειτουργήσουμε την επόμενη Δευτέρα», τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου «θα προηγηθεί κάθε άλλου ανοίγματος».

Η δεύτερη φάση του ανοίγματος των φυσικών καταστημάτων με τον κλασικό τρόπο αγοράς, θα αργήσει να έρθει. Όμως μαζί με το… click away, θα έρθει και ένα νέο sms για τις αγορές των καταναλωτών!

Κυβέρνηση και ειδικοί αναφέρουν ότι θέλουν να ενεργοποιήσουν ένα νέο sms προκειμένου οι καταναλωτές να μην πηγαίνουν για ψώνια για πάνω από 3 ώρες!

Αυτό είναι το νέο τρίωρο SMS για ψώνια

Το λιανεμπόριο επιστρέφει υπό… όρους! Από εδώ και πέρα, ανοίγει ο δρόμος για ένα sms σε άλλο όμως πενταψήφιο αριθμό. Αυτός ο αριθμός θα έχει αρκετούς περιορισμούς, που δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν στο 13033.

Σύμφωνα με όσα εξετάζονται, ο κωδικός θα είναι πιθανότατα το 13032. Θα διαρκεί για 3 ώρες και θα αφορά μόνο σε μία ημέρα! Δηλαδή ο καταναλωτής θα μπορεί να το χρησιμοποιεί μόνο για μία ημέρα.

Bατόπουλος: «Στον περιορισμό κυκλοφορίας, ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του»

«Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του», είπε στο Mega, ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, και επιβεβαίωσε όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του newsbreak.gr, ότι δηλαδή περιορισμοί και περιοριστικά μέτρα δεν πρόκειται να αρθούν ακόμα.

Ο κ. Βατόπουλος μίλησε για το άνοιγμα της αγοράς με την προϋπόθεση της τρίωρης κυκλοφορίας των πολιτών με αποστολή μηνύματος υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είχε τεθεί ως πρόταση από τα Χριστούγεννα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: «Άνοιγμα από Δευτέρα με διαφορετικό sms»

Να σχεδιαστεί το άνοιγμα έτσι ώστε «να μας φτάσει μέχρι το Πάσχα», ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που όπως είπε, βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, και αναμένει την Πέμπτη ή την Παρασκευή τη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Αυτές είναι οι προτάσεις του εμπορικού συλλόγου Αθηνών

  • Παράταση των εκπτώσεων μέχρι τον Μάρτιο
  • ψώνια με ξεχωριστό sms «και όχι πολλαπλά μηνύματα δίωρων»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ