Τέλος Σεπτεμβρίου η έκθεση για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ

Must Read

Το «καυτό» ζήτημα της βιωσιμότητας της ΔΕΗ θα τεθεί σε άλλη βάση μετά τις 24 Σεπτεμβρίου όταν και θα εκδοθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young, ορκωτού ελεγκτή της επιχείρησης, για την βιωσιμότητά της.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είπε ότι, στην προηγούμενη έκθεσή του, ο ελεγκτής εξέφρασε προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΗ λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Ο υπουργός απέφυγε να κάνει προβλέψεις σχετικά με το πόρισμα της μελέτης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ και την παράλληλη εξυγίανσή της.

Παράλληλα, ανακοίνωσε άλλη μία «ημερομηνία ορόσημο», την 31η Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται η επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της μετα-Μνημονιακής εποπτείας.

Ο κ. Χατζηδάκης επαναβεβαίωσε την προγραμματική τοποθέτησή του για επιδίωξη στοχευμένων εθελουσίων εξόδων για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, με στόχο να αλλάξει η σύνθεση του προσωπικού προς το νεότερο και να καταργηθούν κάποιες παλιές ειδικότητες, που δεν θα συνάδουν με την ανανεωμένη ταυτότητα της επιχείρησης. Ειδικά δε ειδικότητες που συνδέονται με τις πεπαλαιωμένες λιγνιτικές μονάδες.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι η ΔΕΗ θα είχε μικρότερες ζημίες εάν απλώς είχε κλείσει ορισμένες λιγνιτικές μονάδες, αλλά συνέχιζε να πληρώνει κανονικά το προσωπικό τους. Παράλληλα, πρόσθεσε πως δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, καθότι δύο διαγωνισμοί που κήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This