Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Ματίνα Παγώνη: «Τσικνοπέμπτη ψήνουμε στο μπαλκόνι μόνοι μας, με τραγούδια και θα περάσει η μέρα αυτή»

Στην πορεία του lockdown έκανε αναφορά η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τον συνωστισμό αλλά και την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

«Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, διότι βλέπετε ότι η αγορά είναι κλειστή, τα μαγαζιά είναι κλειστά. Πρέπει να συνεχίσουμε, μέχρι να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών», είπε και συνέχισε αναφερόμενη στην Καθαρά Δευτέρα: «Δεν μπορούμε να πάμε όλοι στου Φιλοπάππου για να πετάξουμε χαρταετούς, διότι θα υπάρξει συνωστισμός και συνωστισμός σημαίνει κορωνοϊός». 

Η Ματίνα Παγώνη, ωστόσο, σχολίασε και την Τσικνοπέμπτη σημειώνοντας πως «την Τσικνοπέμπτη βάζουμε να ψήσουμε στο μπαλκόνι μας, μόνοι μας, θα βάλουμε να ακούσουμε και κανένα τραγούδι και θα περάσει η ημέρα αυτή», είπε. Σε ότι αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «δεν χρειάζεται να λέμε τα προφανή. Παρέλαση δεν μπορεί να γίνει διότι σημαίνει συνωστισμός».

«Το Πάσχα θα το περάσουμε με αποστάσεις και μάσκες»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα περάσουν φέτος οι Έλληνες το Πάσχα. «Πάσχα με αποστάσεις, με μάσκες και με μέτρα, που σημαίνει ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή, διότι ακόμη δεν θα έχουν προχωρήσει πάρα πολύ οι εμβολιασμοί. Μέχρι τότε θα δούμε πως θα είναι τα κρούσματα και αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν τις μετακινήσεις από μια περιφερειακή ενότητα στην άλλη» τόνσιε.

Τέλος, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι έρχονται καλά νέα σε ότι αφορά τα εμβόλια διάφορων εταιρειών, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα ισραηλινό σκεύασμα σε μορφή σπρέι, που ακόμη είναι υπό μελέτη, αλλά φαίνεται ότι μειώνει σημαντικά την επιβάρυνση του οργανισμού που έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται βαριά νόσηση και διασωληνώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ