Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Η παράταση του σχολικού έτους στο τραπέζι των διαβουλεύσεων! (video)

Αν δοθεί παράταση θα είναι για λιγότερο από έναν μήνα και όχι για να καλυφθεί η ύλη

Την παράταση του σχολικού έτους έχει ρίξει στο τραπέζι το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή.

«Το σενάριο της παράτασης της σχολικής χρονιάς εξετάζεται», είπε χθες η κυρία Μακρή, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σε τηλεοπτική εκπομπή. Παράλληλα, δίνοντας περισσότερες διευκρινίσεις, είπε πως, αν δοθεί παράταση, θα είναι λιγότερο από έναν μήνα. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, η παράταση δεν θα γίνει για να καλυφθεί η ύλη, αλλά για άλλους λόγους.

«Και, αν γίνει, δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους να ξαναέρθουν στα σχολεία», είπε. Επίσης, μίλησε για το ενδεχόμενο να μειωθούν οι ημέρες των διακοπών του Πάσχα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξετάζεται τέτοια περικοπή. Σχετικά με τις πανελλήνιες τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν στην ώρα τους. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη των πανελληνίων.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων, η υφυπουργός δήλωσε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα επαναλειτουργίας των σχολείων». Πρόσθεσε πως η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί μόνο όταν οι ειδικοί δώσουν το πράσινο φως. «Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν διά ζώσης, όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως», είπε.

Για τα φροντιστήρια δεν ευθύνεται το υπουργείο Παιδείας

Η κυρία Μακρή αναφέρθηκε και στο ζήτημα των κλειστών φροντιστηρίων, λέγοντας πως για αυτό δεν ευθύνεται το υπουργείο Παιδείας. «Δεν έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς, οι ειδικοί θεωρούν ότι, επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών», εξήγησε.

Τέλος, η υφυπουργός μίλησε και για τις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει στους εκπαιδευτικούς το «καυτό» ζήτημα της αξιολόγησής τους. «Αξιολόγηση περιλαμβανόταν και στον νόμο Γαβρόγλου. Δυστυχώς, είμαστε η μία από τις δύο ευρωπαϊκές χώρες όπου δεν υπάρχει αξιολόγηση. Όταν κοινή παραδοχή είναι ότι πρέπει να αξιολογούνται οι εκπαιδευτικές μονάδες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών θα βρουν τον τρόπο που θα γίνει».

  • Δείτε την εν λόγω συνέντευξη:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ