Ράπτη: «Πιθανή παράταση lockdown μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα»

Must Read

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, εμφανίστηκε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Αυτό πρέπει να μας στενοχωρεί, αλλά μας αφορά όλους, η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο και το κράτος να βρίσκεται παντού, είναι θέμα συλλογικής και ατομικής ευθύνης», είπε με νόημα η υφυπουργός υγείας.

Την ερχόμενη Παρασκευή 5/3 θα κριθεί η νέα παράταση

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, διευκρίνισε ότι «την Παρασκευή θα κριθεί η παράταση του lockdown», ενώ επισήμανε πως και εκείνη βλέπει ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. «Αρχές Μαΐου μπορούμε να ευελπιστούμε ότι θα βγούμε από το τελευταίο lockdown» δήλωσε η κ. Ράπτη.

«Δεν την έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας, αντιθέτως έχουμε ανοδική τάση, πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας…» «Έχουμε φτάσει πολύ κοντά στον εμβολιασμό ενός πολύ μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, μέχρι σήμερα έχουμε πάνω από 960.000 εμβολιασμούς» παρατήρησε η κ. Ράπτη.

«Τα νοσοκομεία έχουν ασφυκτική πίεση»

«Τα νοσοκομεία μας έχουν αυτή τη στιγμή ασφυκτική πίεση έχουμε μπροστά μας μιας δύσκολη εβδομάδα. Χθες έγιναν περίπου 26.000 τεστ και είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη στην Αχαΐα και σε πολλές άλλες πόλεις, η Αττική έχει 569 κρούσματα, που σημαίνει ότι το ΕΣΥ θα έχει αυξημένη ανάγκη σε κλίνες» είπε η υφυπουργός.

«Θα προσθέσουμε κλίνες παραχωρημένες από το στρατό στο ΝΙΜΤΣ, 120 κλίνες (και ΜΕΘ) για περιστατικά non COVID, θα συνεργαστούμε και με τον ιδιωτικό τομέα εφόσον κι όταν χρειαστεί, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία να πάρουν περιστατικά non COVID και ΜΕΘ nov COVID. Πρέπει το ΕΣΥ να ενισχύεται και θα ενισχύεται καθημερινά», ανέφερε η κ. Ράπτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This