Kωδικός 6 στο 13033: Τι θα γίνει αν αλλάξει

Έρχεται το «ποδαράτο»;

Must Read

Έτοιμη για ενδεχόμενες αλλαγές στο SMS είναι η αστυνομία, καθώς αυτή την περίοδο η ΕΛΑΣ έχει να διαχειριστεί δύο σοβαρά ζητήματα. Τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων για την πανδημία αλλά και τον σχεδιασμό για την αποτροπή επιθέσεων σε αστυνομικούς στόχους με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος μίλησε σχετικά με το τι θα κάνει η αστυνομία σε περίπτωση που δοθεί η οδηγία για περιορισμούς στην μετακίνηση 6. Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε πως αν κάποιος εντοπιστεί μακριά από το σπίτι του, ο αστυνομικός θα τού βεβαιώσει παράβαση.

Δεν παρέλειψε ο κ. Χρονόπουλος να τονίσει ότι «η χρήση του sms διευκολύνει και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα μας να κυκλοφορεί έξω -ελεύθερα και ανεξέλεγκτα- και να υπάρχει κινητικότητα».

Οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια έχουν κυμανθεί από τις 65.000 μέχρι τις 70.000 καθημερινά. «Εμείς βγάζουμε δελτία τύπου συνεχώς. Ο αριθμός των παραβάσεων είναι περίπου στις 1.500 καθημερινά πανελλαδικά», λέει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Χρονόπουλος: «Δεν μπορεί ο αστυνομικός να ακολουθεί τον πολίτη για να δει σε ποιον ηλικιωμένο θα πάει!»

Για την Ελληνική Αστυνομία, το θέμα της παροχής βοήθειας είναι ένα θέμα δύσκολο. «Δεν μπορεί ο αστυνομικός να αφήσει το σημείο και να ακολουθήσει τον πολίτη για να του υποδείξει σε ποιον ηλικιωμένο θα πάει. Εξάλλου ούτε εφικτό είναι αυτό. Ούτε θέλουμε να γίνει», προσθέτει με νόημα ο κ. Χρονόπουλος.

Σχετικά με τα λεγόμενα «κορονο-πάρτι» σημείωσε πως, «καθημερινά γίνονται πάνω από 10 συλλήψεις κυρίως για παραβάσεις από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και από πάρτι όπως αυτά της Αρτέμιδας».

Πελώνη: Στο τραπέζι οι αλλαγές στον κωδικό 6 – Μετακινήσεις με τα πόδια

Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων ανέφερε μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Για τις αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6 και το lockdown, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι στο τραπέζι υπάρχει μία πρόταση, ο κωδικός 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο, γιατί γίνεται σε πολλές περιπτώσεις κατάχρηση.

Η κ. Πελώνη τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό, οπότε το lockdown πάει προς τα μέσα Μαρτίου και δήλωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα για τις αλλαγές στα ωράρια και τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων.

«Πρέπει σταδιακά να επαναλειτουργήσει η οικονομία από τον Απρίλιο και μετά», σημείωσε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος, ότι η ίδια έκανε έκκληση για λίγη υπομονή από όλους και τήρηση εφαρμογής των μέτρων, ενώ ειδικά για την Τσικνοπέμπτη ζήτησε να μείνουμε με την κοντινή «κοινωνική μας φούσκα».

Τι είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Αναφορικά με τις επιθέσεις που έχουν γίνει από τότε που ξεκίνησε απεργία πείνας ο καταδικασμένος για τρομοκρατία, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, ανέφερε ότι συνολικά ήταν 300 – 350 και οι περισσότερες από αυτές ήταν ήπιου χαρακτήρα επιθέσεις. «Αυτό που ανησυχεί σε κάθε περίπτωση είναι επιθέσεις του τύπου στο Α.Τ Καισαριανής ή στο περιπολικό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος επεσήμανε η επιχειρησιακή δράση εντοπίζεται στην αύξηση των περιπολιών και της φύλαξης των στόχων και θα ενταθούν και περισσότερο τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν ενώ δεν αποκλείουν και ενδεχόμενα επιθέσεων ακραίου χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This