Ο κύβος ερρίφθη! Ανακοινώνει εκτάκτως τα νέα μέτρα ο Χαρδαλιάς 

Κλείδωσαν τα νέα μέτρα - Θα ανακοινωθούν στις 18:00

Must Read

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση «κλείδωσαν» πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, για τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκαλέσει πανικό στο κυβερνητικό επιτελείο και το υπουργείο Υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα δώσει το παρόν στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργού Υγείας, με τον Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να ανακοινώσει τα νέα αυστηρά μέτρα που έχουν αποφασιστεί για «σωθεί» το ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Οι 1.159 νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ αλλά και η κατάσταση στα νοσοκομεία, κυρίως της Αττικής, είναι ασφυκτική με τις ΜΕΘ να παρουσιάζουν πληρότητα 100%  και το υγειονομικό προσωπικό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει στον φόρτο εργασίας.

Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:00, αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα αυστηρά μέτρα που θα θυμίζουν lockdown τύπου Μαρτίου, με πιθανό σενάριο να μπουν σε ισχύ από αύριο Πέμπτη.

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν

Τα νέα μέτρα όπως έχει γίνει γνωστό αφορούν γενική απαγόρευση κυκλοφορίας με εξαίρεση την μετακίνηση για επίσκεψη σε γιατρό, φαρμακείο, σούπερ μάρκετ. Η άθληση που αφορά τον κωδικό 6 θα επιτρέπεται ασυτηρά εντός του δήμου και χωρίς χρήση Ι.Χ. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα γίνονται για περιπτώσεις ανάγκης, με σκοπό να περιοριστούν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τελευταία με κόσμο να ξεχύνεται σε βουνά και παραλίες, έχοντας ως πρώτυπο την γνωστή ποδηλάταδα του πρωθυπουργού.

Επιπλέον, το Δημόσιο αναμένεται να λειτουργήσει με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό, ενώ οι συναλλαγές με τους πολίτες θα γίνονται κατόπιν ραντεβού. Επανέρχεται η τηλεργασία στο 100% όπου αυτό είναι εφικτό.

Τέλος, η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει πίσω την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα αφού το μέτρο αποδείχτηκε παντελώς αναποτελεσματικό, καθώς προκάλεσε φαινόμενα συνωστισμού και ουρές σε σούπερ μάρκετ. Συνεπώς, η απαγόρευση θα ισχύει από τι 21.00 όπως και τις καθημερινές.

Δείτε επίσης: Kωδικός 6 στο 13033: Τι θα γίνει αν αλλάξει

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This