Διαμαρτυρία στα δικαστήρια του Πειραιά μετά το θάνατο δικαστικού υπαλλήλου από κορωνοϊό

«Απολύμανση του 15λεπτου και μετά όλοι πίσω στη δουλειά« καταγγέλλουν δικηγόροι – Κρούσματα σε 25 δικαστικές υπηρεσίες

Must Read

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας τους στα δικαστήρια, πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι, μια ημέρα μετά τον θάνατο 58χρονου δικαστικού υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Πειραιά από κορωνοϊό.

  • Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Οι δικηγόροι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, ζητώντας τακτικές απολυμάνσεις, δωρεάν μαζικά τεστ στους εργαζόμενους, χορήγηση των αναγκαίων μέσων προστασίας σε επαρκείς ποσότητες, προσλήψεις μονίμου προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας στα δικαστήρια.

«Οι εργαζόμενοι στο Πρωτοδικείο του Πειραιά είναι ανάστατοι, νιώθουν εντελώς απροστάτευτοι. Μιλούν για κρούσματα στο δικαστικό μέγαρο για τα οποία δεν ενημερώνονται. Μιλούν για απολυμάνσεις του 15λεπτου στο γραφείο ή το πολύ-πολύ στο διπλανό γραφείο σε περίπτωση κρούσματος και μετά όλοι πίσω στη δουλειά και που απολύμανση όλου του κτιρίου» καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων.

Και συμπληρώνουν:

«Το ίδιο απροστάτευτοι νιώθουμε κι όλοι εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με τα χαμηλότερα εισοδήματα, οι μισθωτοί συνάδελφοι στις δικηγορικές εταιρείες και τα μεγαλογραφεία, όλοι όσοι χρειάζεται να διεκπεραιώσουμε καθημερινά μια σειρά εργασίες στα δικαστήρια. Η κατάσταση αυτή δεν επικρατεί μόνο στο Πρωτοδικείο του Πειραιά. Θυμίζουμε τις καταγγελίες των δικαστικών υπαλλήλων, πριν από την εκδήλωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, για επιβεβαιωμένα κρούσματα σε τουλάχιστον 25 δικαστικές υπηρεσίες σε όλη την χώρα και σε όλες σχεδόν στην Αθήνα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων που συμμετείχαν, επίσης, στη συμβολική κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Ένοχη είναι η πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αγνοούν προκλητικά τα αιτήματα των εργαζομένων στη Δικαιοσύνη, για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, για χορήγηση μέσων προστασίας σε επαρκείς ποσότητες, για τακτικές απολυμάνσεις».

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπρόσωπο της διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά ο οποίος τους δεσμεύτηκε πως τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας με βάση τις δυνατότητες του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο εξαώροφο κτίριο, έχει πολύ μικρές δικαστικές αίθουσες και γραφεία, ελλιπώς αεριζόμενα, ενώ δεν διαθέτει έξοδο κινδύνου…

Μέτρα μετά το θάνατο του δικαστικού υπαλλήλου

Στο μεταξύ σήμερα, μία ημέρα μετά το θάνατο του δικαστικού υπαλλήλου από κορωνοϊό, τοποθετήθηκε μηχάνημα για τον έλεγχο των εισερχομένων στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Το μηχάνημα βρίσκεται εδώ και μήνες στο ισόγειο του κτιρίου, αλλά ήταν εκτός λειτουργίας. Μπαίνοντας οι πολίτες στα δικαστήρια περνάνε από το μηχάνημα ελέγχου αλλά και από από οθόνη που καταγράφει τη θερμοκρασία τους.

Επίσης, υπήρξε εντολή από τη διοίκηση του Εφετείου, να καταγράφονται όλοι οι εισερχόμενοι, αλλά αυτό δεν εφαρμόστηκε σήμερα πρώτη ημέρα των αυξημένων ελέγχων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This