Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

«Γυναικεία Ηγεσία στη Νέα Εποχή»: Διαδικτυακή εκδήλωση του EPLO, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης αναλαμβάνει το νεοσύστατο Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα

Με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι) του EPLO, διοργανώνει τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Γυναικεία Ηγεσία στη Νέα Εποχή».

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., θα πραγματοποιήσει την εισαγωγική τοποθέτηση, με θέμα «Ο σεβασμός της Διαφορετικότητας ως προϋπόθεση του έμπρακτου σεβασμού της αρχής της Ισότητας των Φύλων».

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον κ. Σπυρίδωνα Φλογαΐτη, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), την κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτή και δικηγόρο, την κα Elena Salgado Mendez, πρ. αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ισπανίας και την καθηγήτρια Hilde Caroli Casavola του University of Molise.

Κεντρικές τοποθετήσεις

Κεντρικές τοποθετήσεις, εξάλλου, θα κάνουν οι: Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθηνών, πρώην υπουργός και Πρόεδρος ΔΣ του ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι, Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Α.Ε. και Μαριάννα Κάλμπαρη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Κώστας Λάβδας, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής και μέλος ΔΣ ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι.

Το νεοσύστατο Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα αποτελεί μία αυτόνομη μονάδα του EPLO, με στόχο την προώθηση της γνώσης και του προβληματισμού για τα μεγάλα ζητήματα σχετικά με την Ισότητα των Φύλων.

  • Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ