Καπραβέλος: «Η πίεση στο ΕΣΥ είναι ελεγχόμενη… Ο Μάρτης ο τελευταίος μήνας της νόσου»

«Να στοχεύσουμε τη νόσο με ενίσχυση του ΕΣΥ για την εκρίζωση του ιού»

Must Read

Ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος σε σχέση με άλλες φορές και αφού επέκρινε το άνοιξε-κλείσε, καθώς «οδηγεί σε μικρές ή μεγάλες εκρήξεις», τάχθηκε υπέρ του προσεκτικού ανοίγματος όλων των δραστηριοτήτων.

«Ο Μάρτης θα είναι ο τελευταίος μήνας της νόσου, θα αρχίσει η ύφεση μετά το Μάρτη – Απρίλη, αλλά πρέπει να αλλάξουν τα πάντα, να στοχεύσουμε τη νόσο με ενίσχυση του ΕΣΥ για την εκρίζωση του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

Στάθηκε ωστόσο στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού: «Φόβος και τρόμος μας είναι οι μεταλλάξεις. Μέχρι στιγμής, τα εμβόλια κυνηγάνε τον ιό και τον έχουν καταφέρει, όμως οι μεταλλάξεις συνεχίζονται και ο φόβος είναι μήπως η μετάλλαξη κερδίσει το εμβόλιο, γιατί τότε θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή… Η επιστήμη θα προσαρμοστεί, αλλά θα πάρει χρόνο. Kαλό είναι να αποφεύγουμε τη διασπορά και να ελέγξουμε τις αλυσίδες μετάδοσης για να μπορέσουμε τελικά να εκριζώσουμε τον ιό».

Και συνέχισε εξηγώντας: «Ένας από τους λόγους που ο κορωνοϊός είναι ψηλά είναι οι υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις, αλλά δεν καταφέραμε και να ελέγξουμε την κινητικότητα και τους συνωστισμούς, είτε αυτό λέγεται παρέα, είτε ΜΜΜ».

Σε ότι αφορά την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε: «δεν είχαμε πίεση χθες στην εφημερία μου δεν έχει σχέση το τρίτο κύμα με το δεύτερο που βιώσαμε. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι ελεγχόμενη, θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε γρήγορα για να μπούμε στην τελευταία φάση ύφεσης της νόσου όπου πρέπει να αλλάξει η στρατηγική μας να σταματήσουμε να περιορίζουμε τα ανθρώπινη δραστηριότητα, να μείνουν όλα ανοιχτά και να δώσουμε βάση στο υγειονομικό σύστημα να εκριζώσει τον ιό… Δε θα φτάσουμε στο σημείο μηδέν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This